8 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportLabdaPreklet szerint nehéz dolguk lesz Dorogon

Preklet szerint nehéz dolguk lesz Dorogon

A PMFC együttese vasárnap Dorogon lép pályára, és bár a papírforma a pécsiek mellett szól, a csapat védője, Preklet Csaba kicsit szem számít könnyű meccsre.

Az előző fordulóban, Soroksáron nem éppen a PMFC szája íze szerint alakultak a dolgok. Bár hamar vezetést szerzett Vas László együttese, azonban Rácz László szinte ugyanilyen hamar piros lapot kapott. A Pécs ennek ellenére is kétgólosra növelte előnyét, végül be kellett érnie egy ponttal.

– Pedig ilyen jól talán még nem is kezdtük egyetlen meccsünket sem a szezonban – mondta a PécsMa érdeklődésére Preklet Csaba, a pécsiek védője. – Nagyon jól játszottunk, azonban sajnos jött egy, vélemény szerint jogtalan kiállítás, onnantól pedig szinte végig kénytelenek voltunk védekezni.

A remek formában lévő védő, aki a nyáron érkezett a PMFC-hez, arról is beszélt, hogyan sikerült számára a beilleszkedés.

– A bajnokság elején azért szükségem volt egy kis időre, hogy hozzászokjak az itteni munkához, játékstílushoz – ismerte el Preklet. – Vas László vezetésével olyan edzésmunka folyik, ami teljesen eltér attól, mint amivel eddig találkoztam. Illetve azért az sem egyik napról a másikra ment, hogy megszokjam,

mi gyakorlatilag tényleg 90 percen keresztül letámadást játszunk.

Az ember azt hihetné, hogy ezt nem lehet bírni erővel, de belülről látom már, hogy nagyon is lehet. Ha mindent úgy csinálunk, ahogyan azt Laci kéri, akkor egyszerűen képtelenség elfáradni.

A kezdeti tanulási fázis óta a bekk a csapat egyik oszlopa lett. Akárcsak Rácz László, aki azonban eltiltása miatt Dorogon nem léphet pályára. Belső védő párja hiányára így reagált Preklet.

– Az a nagy erénye a mi csapatunknak, hogy valóban nem számít, ha kiesik egy-egy ember – árulta el. – Minden posztra van két olyan játékosunk, akiknél gyakorlatilag nem számít, hogy épp ki van pályán, ugyanis mindenki tudja a feladatát. Éppen ezért nem tartok attól, hogy ezúttal nem számíthatunk Rácz Lászlóra. Viszont hiába látszik úgy, hogy mi vagyunk a dorogi meccs esélyesei,

szerintem az egyik legnehezebb bajnoki vár ránk vasárnap.

A Dorog már évek óta stabil középcsapatnak számít az NB II.-ben, még, ha idén valami nem is stimmel náluk. Viszont pont ezért, biztos vagyok benne, hogy óriási elánnal fognak játszani. Szóval észnél kell lennünk. Azonban nagyon bízom benne, hogy meg tudjuk szerezni mind a három pontot.

Tekintve, hogy a hétvégén Budaörs–DVSC rangadót rendeznek, könnyen alakulhat úgy, hogy az idei utolsó, Nyíregyháza elleni mérkőzése előtt pontszámban beéri a PMFC a második helyen álló Budaörsöt.

Izgalmas vasárnap elé nézünk. Meglátjuk, hogy a Mikulás kinek ad majd ajándékot, és kinek virgácsot december 6-án.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő