16 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapHírzónaRózsa: egyetlen fillért sem vettünk el

Rózsa: egyetlen fillért sem vettünk el

Hibákat ugyan véthetett, de egyetlen fillért sem  tett el a társaság vagyonából – reagált a Rózsa Gábor, a Pécsi Női kosárlabda Kft. ügyvezetője arra, hogy a számvitel rendjének megsértése és gazdasági adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása vétségének gyanúja miatt indult nyomozás a cégnél.

Mint korábban a Pécs TV beszámolt róla, a pécsi önkormányzat ellenőrizte a kft. 2007-2010 közötti időszakának gazdálkodását.  Mint kiderült, hiányosságokat találtak a cégnél, s a társaság közel 100 millióval tartozik a játékosoknak. Az elkészült jelentést pedig eljuttatták a Pécsi Városi Ügyészségnek is, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt bízta meg a nyomozás lefolytatásával.  Az ügyészség tájékoztatása szerint a vizsgálat eredménye november végére várható, de a  határidő módosulhat.

Rózsa Gábor, a Pécsi Női Kosárlabda Kft. ügyvezetője közleményben reagált a történtekre. Mint írja, az elmúlt 16 évben – vezetőként több mint 10 éve – azon dolgozik, hogy a csapat lehető legjobb szerepléséhez szükséges körülményeket biztosítani tudják, s ez mindaddig sikerült is, amíg a vezetés is csapatként dolgozott.

A közlemény szerint négy hónapja – mióta köztudottá vált, hogy a kft. élén változást kíván végrehajtani Pécs polgármestere, Páva Zsolt – biztosan tudja, hogy az ügyvezetői teendőket nem ő fogja ellátni a jövőben, ám ennek tudatában is végzi a munkáját.

Az ügyvezető hozzátette: a társaságnál felügyelőbizottság és könyvvizsgáló is tevékenykedik, akik rendszeresen követik működésüket,  s ő korábban is minden lényeges kérdésről kikérte a bizottság véleményét, iránymutatásai szerint járt el.

Szerinte „néhány volt és jelenlegi, befolyással bíró, csapatunkhoz közeli ember szubjektív érdekeik miatt mindent elkövetnek annak érdekében, hogy csapatunk teljesen ellehetetlenüljön”.

Megjegyzi azt is, hogy biztos vétett hibákat, számviteli szabálytalanságokat, de soha egyetlen fillért sem vett el, vettek el kollégái a kft.-től.

Rózsa megemlíti: ha követett is el szabálytalanságokat, azokat mindig a csapat, s nem a saját érdekében tette, s tiszta lelkiismerettel segíti a vizsgálatot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő