22 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapSportLabdaSzerdán akár listavezetővé is előléphet a PMFC

Szerdán akár listavezetővé is előléphet a PMFC

Az első kilenc forduló remek szereplésének köszönhetően a PMFC NB II.-es labdarúgócsapata feljutó helyen áll, de a hétközi fordulót követően akár még a tabella első helyére is felléphet Weitner Ádám legénysége.

Nem sokan voltak, akik akár csak egy kisebb összegben fogadni mertek volna arra, hogy a PMFC kilenc fordulót követően, a mezőny egyedüli veretlen csapataként feljutó helyen áll majd a Merkantil Bank Ligában. Márpedig a helyzet jelenleg pontosan ez. Annak ellenére, hogy a nyáron nagyon később állt össze, az idő közben edzőt is váltó csapat kerete, eddig még nem talált legyőzőre az NB II.-ben.

Kilenc meccséből ötöt megnyert, négyszer pedig döntetlenre végzett a Pécs, és a húsz fős mezőnyben egyedül mondhatja el magáról, hogy még veretlen. Mindezt ráadásul úgy vitte végbe az együttes, hogy a játék is inkább többi, mint kevésbé volt mutatós. Persze azért akadt egy-egy gyengébben sikerült összecsapás is – hogy ne menjünk messzire, például a hétvégi, Haladás elleni –, azonban az eredmények így is jöttek.

Az eddig megszerzett 19 pont nagyon jól mutat, ráadásul ez most második, azaz feljutó helyet ér a tabellán. Úgy, hogy az éllovas MTK-nak is ugyanennyi van, csupán eggyel több győzelmének köszönheti az első helyet a fővárosi kék-fehér együttes.

Szerdán azonban jön a hétközi forduló, ami után könnyen fel is cserélődhetnek a szerepek. A PMFC Siófokra látogat – 18 órakor kezdődik majd a meccs –, és az eddig látottak alapján egyáltalán nem tűnik a földtől elrugaszkodott gondolatnak, hogy újabb győzelmet zsebelhetnek be Tóth-Gáborék. Mindeközben az MTK Nyíregyházára látogat, ahol ugyan alap esetben a kékek az esélyesek, a forma alapján azonban nem mehet biztosra Bognár György együttese. Az MTK ugyanis utolsó két meccsét elveszítette, a Nyíregyháza pedig két, az élmezőnyhöz tartozó csapat ellen aratott siker után készülhet a szerdára.

Száz szónak is egy a vége, nem elképzelhetetlen, hogy szerda este a PMFC már listavezetőként tekinthet maga mögé a mezőnyre.

Ehhez persze biztosan jobb játékra lesz majd szükség, mint vasárnap a Haladás ellen – igaza a csapat erejét mutatja, hogy még a szerény produktum ellenére is be tudta húzni a három pontot.

Fotók: Kurdi József / PMFC – adatbank.mlsz.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő