12 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapHírzónaDühből is bajnok lesz a PMFC

Dühből is bajnok lesz a PMFC

Március 12-én, szombaton 14 órakor a PMFC első hazai mérkőzésén lép pályára a tavaszi szezonban: Kiss László együttese rögtön baranyai rangadóval kezd, a Kozármisleny látogat a Stadion utcába. A vendégek magabiztosan érkezhetnek Pécsre, hiszen az előző fordulóban 7-1-re végződő, kiütéses győzelmet arattak otthonukban a Kaposvölgye ellen. A Pécs pedig tatabányai sikerét követően az első helyről fogadja soron következő ellenfelét.
A PMFC az átigazolási időszak végén mindent megtett azért, hogy közelebb hozza egymáshoz a nézőket és a csapatot. Két szurkolói ankétot is tartottak, de a nézők érdektelensége miatt az összejövetelek nem érték el céljukat. Az első találkozón ugyanakkor bemutatkoztak az újonnan igazolt játékosok.

Az angol harmadosztályú Oldham együttesétől érkező Fodor Ferenc mellett a nigériai Egejuru Godslove Ukwuoma, a ghánai Ellis Samuel Ato és a montenegrói Sztevan Pavicsevics és Marko Szcsepanovics is kiemelte, hogy a játékostársak elfogadták őket, közülük pedig mindenki megtiszteltetésnek veszi, hogy egy ilyen neves klub játékosa lehet. A futballisták egyetértettek abban, hogy minden edzés nagyon kemény, és mindenkinek az a célja, hogy feljusson a csapat az NB I-be.

– Fodor Feri kivételével mindenki rossz állapotban jött ide, de becsületükre legyen mondva, nagyon sokat dolgoznak a javulás érdekében. Eddig nem voltak minőségi cseréink, a kispadról beálló játékosokkal rendszeresen 15-20 százalékkal gyengült a csapat – kommentálta a változásokat Kiss László. A szakmai igazgató ugyanakkor megvédte tanítványait, kérte a drukkereket, hogy ha nem jól teljesít a csapat, akkor inkább őt szidják, de a focistákat ne bántsák.

A szurkoló-játékos találkozót azért szervezte a klub, hogy a Pécsért szorítók feltehessék a kérdéseiket bármelyik játékosnak, és kifejezhessék nemtetszésüket vagy éppen megdicsérjék a gárdát. Az eseményen minden labdarúgó részt vett, várták a kérdéseket, de sajnos nagyon kevés PMFC-szimpatizáns jelent meg az összejövetelen. A vezetőedző erre a következőképpen reagált:

– Ezek után már csak dühből is meg kell nyernünk a bajnokságot, és fel kell jutnunk az NB I-be.

Gyánó Szabolcs szintén nehezményezte, hogy kevés szurkoló kíváncsi az együttesre, hiszen szerinte az ilyen találkozókon mindenki feltehetné a kérdéseit és elmondhatná a véleményét is.

A PMFC-drukkerek legközelebb szombaton, a Kozármisleny elleni baranyai rangadón mutathatják meg, hogy mennyire tudnak szurkolni az együttesnek. A mérkőzés időpontja 14 órára módosult, mivel a női kosárlabdázók négy órakor kezdődő, Sopron elleni rangadóját a televízió is közvetíti.

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő