9 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapHírzónaÚj női kosárlabda kft.-t hoz létre Pécs

Új női kosárlabda kft.-t hoz létre Pécs

Páva Zsolt, Pécs polgármestere szerint új női kosárlabda kft.-t hoz létre a város.  Egyre valószínűbb a most élvonalba feljutott Autópark PVSK indítása az első osztályban.


A Pécs 2010 körül kialakult botrányok kapcsán tartottak fórumot a pécsi kosárdrukkereknek a Művészetek és Irodalom Házában. A csütörtöki eseményen megjelent Páva Zsolt polgármester és Rátgéber László mesteredző is.

A városvezető közölte, a következő hónap gyors építkezéssel fog eltelni, a szövetség pedig biztosította őt arról, hogy számítanak a pécsiekre az NB I-ben.

Ugyanakkor a Pécs 2010 élvonalbeli indításához 135 millió forintra lenne szükség. Páva Zsolt polgármester elmondta: tárgyaltak az NB I-be feljutott Autópark PVSK vezetőségével is, s immáron azon a véleményen van, hogy az ő NB I-es szereplésük valószínűbb, mint a Pécs 2010 csapaté.  Megjegyezte:  Euroliga-szereplés azonban az elkövetkező egy-két szezonban nem lesz.

Elhangzott, hogy a városvezetés olyan csapatot kíván indítani, amelyet egy önkormányzat többségi tulajdonában lévő kft. irányít, s ezt az új szervezetet pedig a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. bevonásával néhány napon belül létrehozzák.

A polgármester hozzátette: már hétfőn tárgyal az új kft. élére kiszemelt személlyel is, amennyiben  megállapodnak, akkor kedden hivatalosan is bejelentheti az új vezetőt.

Rátgéber László tanácsadóként segíti az új női kosárcsapatot. Ő a csütörtöki ankéton az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet, ami, mint fogalmazott, a pécsiek erőssége volt mindig is. Kiemelte, ha nem lesz belső nyugalom, és nem lesz összefogás, akkor bármilyen szerkezeti modellel baj lehet a jövőben.

Megírtuk, az önkormányzati beavatkozáshoz az vezetett, hogy a Pécs 2010 az elmaradt játékos-fizetések következtében kirótt szövetségi büntetések miatt bizonytalan ideig nem igazolhat játékosokat, s információink szerint több mint háromszázmillió forintos tartozást halmozott fel az utóbbi években. A kialakult helyzet miatt a legjobb játékosok már elhagyták a csapatot.

Ismert, a városvezetés a helyzet rendezése érdekében három eshetőséget tartott korábban lehetségesnek. Az egyik variáció szerint kivásárolják a csapatot ilyen mélységekbe juttató többségi tulajdonost, a Sport, Marketing és Management 2007. Szolgáltató Kft.-t, vagy az élvonalba most feljutott Autópark PVSK-t támogatják. Harmadik opció az volt, hogy mindent a nulláról kezdve egy teljesen új csapatot építenek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő