7 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaÚj ruhában az ifjú korisok

Új ruhában az ifjú korisok

Ugyan március 11-én a jó idő beköszöntével bezárt a Városi Műjégpálya, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. fiatal hokisai számára azonban még nem ért véget az idény, hiszen a társasági adóból sportcélokra fordítható összegekre (TAO) kiírt pályázaton elnyert összegnek köszönhetően egyre több versenyen indulhatnak a fiatal hokisok.

A többi látvány-csapatsportággal szemben nehéz helyzetben van a jégkorong, hiszen Pécsett nincs akkora hagyománya, így szponzorokat is nehéz találni.

– Nincs felnőtt első osztályú jégkorongcsapata a városnak, amely példaképein keresztül meghozná a gyerekek kedvét a sportághoz, ezért a toborzás is nehéz feladat. Többek között ezért is volt nagyon jó ötlet a társasági adós sporttámogatási pályázat, hiszen ennek segítségével újra lehet éleszteni a jégkorongot Pécsen – mondta Maretics György utánpótlásedző. A szakember lapunknak elmondta, hogy a befolyt összegnek köszönhetően több jégidőhöz jutottak a gyerekek, emellett 800.000 forint értékben felszerelést is tudtak vásárolni a sportolóknak.

– Amíg a vízilabdásoknak egy fürdőnadrág is elegendő, a hokisoknak sokkal költségesebb a ruházatuk. Egy kisgyerek felszerelése nagyjából 150-200.000 forint, a kapusoknak pedig akár félmillióba is kerülhet a ruhájuk. A TAO-forintok jóvoltából azonban már a kevésbé tehetős családi hátterű gyerekek számára is elérhető a jégkorongozás – hangsúlyozta Maretics György.

A meleg idő beköszöntével, március 11-én bezárt a jégpálya, a hokisok ezentúl Kaposvárra járnak edzeni az ottani koripálya zárásáig, azt követően megkezdődnek a száraz edzések. Nyáron pedig edzőtáborban készülnek a téli szezonra a fiatalok, akik tizenegyen kezdték a bajnokságot, ma pedig már tizenhat gyermek kergeti a korongot hetente háromszor.

A gyerekek mellett a felnőtt férfi amatőr jégkorongbajnokságban szereplő Legio Sopianae csapata is a pécsi jégpályán tartja edzéseit. Az együttes huszonhét játékossal nevezett a 2011/2012-es idényre.

A kicsik még nem gólra játsszák

Március 10-én, nyolc csapat részvételével rendezték a jégkorongozók mini bajnokságának soros fordulóját, amelyen a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. hokisai kiválóan szerepeltek. A többségiben fővárosi csapatokat felvonultató megmérettetésen a PSN Zrt. 8-10 éves sportolói többek között a Ferencváros és a Dunaújváros együtteseivel mérkőztek meg. A mini B csoportos kupában még nem számolják a gólokat, hiszen a játék élménye és a sportág megszerettetése a legfontosabb a gyerekeknél.

A csapat tagjai: Arnold Levente, Boros Mihály, Borsitzky Dániel, Helmrich Ádám, Jádi Soma Zsombor, Németh Barnabás, Szendelbacher Ervin, Szuchovszky Barnabás, Szuchovszky Bertalan, Sági Roland, Sági Richárd, Beres Dániel.

A tavalyinál is többen koriztak

Mozgalmas és eredményes idényen van túl a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. által üzemeltett Műjégpálya, összesen 44.409 vendég fordult meg a létesítmény jegén az idény során, amely jóval több a tavalyi látogatottságnál. Karácsony és szilveszter között átlagban napi 1100 fő látogatott ki a koripályára, hétvégente pedig átlagosan majdnem hétszáz ember használta ki a hideg és a jég adta lehetőségeket. A PSN Zrt. különböző akciókkal várta a látogatókat: a novemberi Márton-napon, a februári Jégfarsangon, illetve legutóbb, a nőnapon összesen csaknem ezren éltek az aktuális kedvezményekkel, vagy az ingyenes korizás lehetőségével.

Az akciók mellett két fergeteges jégdiszkón is részt vehettek a jégpályára látogatók.

A pécsi műjégpálya a következő hideg időszak beálltával műszakilag megújulva, a szokásos akciókat kibővítve várja majd a korcsolyázni vágyókat.

Tasi Tímea írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő