15 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapSportLabdaÚjabb tinédzserével kötött profi szerződést a PMFC

Újabb tinédzserével kötött profi szerződést a PMFC

A mindössze 17 éves Orbán Kolos idén már bemutatkozott a PMFC NB II.-es felnőtt csapatában.

Orbán Kolos 2005-ben született Pécsett, igaz Baján kezdett el futballozni, onnan került a felcsúti Puskás Akadémiára, ahol aztán az U14-től kezdve mindegyik korosztályban pályára is lépett – számolt be a PMFC honlapja. Tavaly ősszel igazolt Pécsre, és a PMFC U19-es csapatában remek teljesítményt nyújtott, 4 góllal járult hozzá a együttes jó szerepléséhez a kiemelt bajnokságban.

Ezzel fel is hívta magára Weitner Ádám figyelmét, hiszen a tavaszi felkészülést már a felnőttek között kezdte meg a fiatal csatár, aki a Kozármisleny elleni hazai bajnokin be is mutatkozhatott az NB II.-ben. Azóta már a Csákvár ellen becserélték, így nem is olyan meglepő, hogy a klub most profi szerződést kötött vele. A közelmúltban így ő már negyedik olyan, 2005-ben született játékosa a pécsi együttesnek, a szerződést kapott, Vas Bence, Bachesz Edvin és Miklós Péter után.

– Nagyon boldog voltam, amikor a klub vezetősége felajánlotta nekem a profi szerződést – nyilatkozta a klub honlapjának Orbán. – Fontos mérföldkő ez a pályafutásom szempontjából, hiszen gyerekkorom óta nagyon sok munkát tettem bele annak érdekében, hogy megvalósuljon az álmom. Örülök, hogy a PMFC is bízik bennem, mindez óriási visszaigazolást jelent számomra.

Fotó: pmfc.hu

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő