12 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapSportLabdaÚjra gálázott a Panthers, rangadót nyert az NKA

Újra gálázott a Panthers, rangadót nyert az NKA

Mind a két pécsi férfikosárlabda-csapat győzelemmel zárta az NB I B. Piros csoportjának második fordulóját, így a PVSK és az NKA is hibátlan eddig a bajnokságban.

Nem vicceltek a PVSK-nál a nyáron, amikor azt mondták, meg akarják nyerni az NB I. B-t, hogy azonnal vissza tudjanak jutni az élvonalba. Juhász Olivér legénysége a TF elleni nyitányon megmutatta erejét, és azt a domináns játékot ezúttal a Nagykőrössel szemben is fel tudta vinni a pályára.

Az mondjuk biztos, hogy a védekezéssel nem lehetett maradéktalanul elégedett a pécsiek szakvezetése – hiszen egy várhatóan az alsóházban küzdő csapat ellen közel 80 pontot kaptak Halászék hazai pályán –, cserébe viszont ezúttal nemhogy a 100 pontot dobta túl a PVSK, de egyenesen 120-ig jutott. Kiváló egyéni teljesítményekből sem volt hiány, Horti Bálint például 11 pontja mellé 17 lepattanót szedett össze, Chase Harler a TF elleni 23 pontja után ezúttal is eddig jutott, de a fiatal Molnár Mátyás is kiválóan kosarazott.

Juhász Olivér: – Nagyon örülök, hogy sikerült megnyerni a második hazai mérkőzésünket a bajnokságban. Összességében elégedett vagyok a hozzáállással, mert sikerült negyven percig fenntartani a ritmust támadásban, a védekezésünkben kell majd szigorítani. Gratulálok a játékosaimnak, sikerült végig koncentráltan kosárlabdázni.

PVSK-Veolia–Nyagkőrös 120-78 (30-24, 36-20, 25-19, 29-15)
Kosárlabda-NB I. B Piros csoport, 2. forduló. Pécs, Szamosi Nándor Csarnok, 400 néző. V.: Szalai, Benedek, Farkas.
PVSK-Veolia: HALÁSZ 10/6, HARLER 23/6, MOLNÁR MÁTYÁS 13/9, Bíró O. 5/3, HORTI 11. Cs.: FÜZI 17/6, Németh A. 7, Juhos 8/6, Bor 3, Bíró L. 8, Tóth N. 6, Kocsis Z. 9. Vezetőedző: Juhász Olivér.
Nagykőrös: Váits 2, LAKOSA 26/12, Filep 2, Fehér 7/3, Timkó 10. Cs.: Molnár B., Vámos 6/6, Molnár Miklós 7/3, KOCSIS A. 18/3, Kónya, Erdei. Vezetőedző: Puszta Dávid.

Az NKA Pécs együttese szombaton idegenben játszott rangadót a Vasas Akadémia vendégeként. A fővárosiak kezdtek jobban, az első negyed után vezettek is. A folytatásban azonban fokozatosan vették át az irányítást a pécsi fiatalok, a második tíz percben mindezt ráadásul a tökéleteshez közeli védekezéssel megspékelve. Kerpel-Fronius, Meleg és Djordjevics remek játékának köszönhetően nem csak a vezetést vette át Ivica Mavrenski csapata, hanem a harmadik negyed végére izmos előnyt is kiharcolt.

Bár az utolsó tíz percben a Vasas mindent megtett, hogy visszajöjjön a meccsbe, a 14 pontos hátrányt ledolgozni már nem tudta, így az NKA fontos meccset nyert meg.

Ivica Mavrenski: – Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés elé nézünk, a Vasas egy nagyon jó és kemény csapat erős hazai pályával. Esélyesek a legjobb négy közé jutni, ezért is különösen fontos a mai győzelmünk. Természetesen ki kell javítanunk néhány hibánkat, ezen dolgozunk a jövőben. Sok sikert kívánok a Vasasnak a folytatásra!

Vasas Akadémia–NKA Pécs 52-59 (19-15, 4-14, 12-20, 17-10)
Kosárlabda-NB I. B Piros csoport, 2. forduló.
Vasas Akadémia: Moravcsik 2, Fekete 9/9, Kelemen, Marcikics 3/3, BAGÓ 12. Cs.: Pleesz 1, ANDRÁSSY 9/3, Farkas 6/6, Dormán 3, Cseh 2, Radics 5. Vezetőedző: Vangelis Ziagkos.
NKA Pécs: KERPEL-FRONIUS 11, Meszlényi 5/3, Kovács P. 4, MELEG 10/3, DJORDJEVICS 12/3. Cs.: Lados 3, Scherer 7/3, Benke 5/3, Kollár 2, Rátvay, Kármán. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.

Fotó: Rónási Márton / PVSK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő