Vizes vb: nagyon olcsón lehet majd utazni

Féláron utazhatnak a szurkolók a vizes világbajnokságra, melyet idén Budapesten és Balatonfüreden rendeznek meg. A vasúttársaság 3500 önkéntessel és az augusztusban induló Masters világbajnokságra akkreditáltak utaztatásában is jelentős segítséget nyújt.

hirdetés

A MÁV Zrt. vasúttársaságának és a Bp2017 együttműködési megállapodását Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Csépke András vezérigazgató, valamint Szántó Éva, a Bp2017 Kft. ügyvezető igazgatója jelentette be június 12-én.

A Keleti pályaudvaron szólaltak fel az egyezményről

A Keleti pályaudvar csarnokában a 17. FINA Világbajnokság arculati elemeivel felmatricázott MÁV-START mozdonyt is átadták ünnepélyes keretek között. A rendezvényen részt vett a vb egyik nagykövete, Risztov Éva, olimpiai bajnok magyar úszó és Vári Attila, a Masters vb koordinátora, kétszeres olimpiai bajnok és világbajnok magyar vízilabdázó.

A megállapodás szerint 50%-os kedvezményt kapnak a jegyvásárlók a világbajnokságra a vasúttársaságtól. A MÁV-START emellett a vb szervezésében aktívan résztvevő 3500 önkéntes munkáját is igyekszik majd megkönnyíteni, hiszen fejenként öt alkalommal oda-vissza, térítésmentesen biztosítja az utazást számukra a lakóhelyük és Budapest, illetve Balatonfüred között. A vasúttársaság a fővárosból ingyenes különvonatokat is indít az augusztusi Masters vb nyíltvízi úszás balatonfüredi versenyszámaira akkreditáltak számára.

Szántó Éva, a BP2017 Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a megállapodás azt a célt szolgálja, hogy a hazai vb-szurkolás élménye mindenki számára elérhető legyen. Így nemcsak a kedvező jegyárak, hanem az utazás is olcsón megúszható a családosok számára is. Ez szervezési szempontból is előnyös, hiszen a júliusi 17. FINA Világbajnokság és az augusztusi Masters vb a világ egyik legösszetettebb sporteseménye, a világbajnokság gépezetének pedig olajozottan kell működnie.

Hatalmas volt az érdeklődés a sajtó részéről is

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója emlékeztetett rá, hogy a jeles történelmi évfordulók, események, neves személyiségek, vagy éppen az Aranycsapat tiszteletére feldíszített mozdonyok forgalomba helyezésével új vasutas hagyomány teremtődött. A felmatricázott mozdonyok üzenetet hordoznak, megszólítanak. A hazai rendezésű világbajnokság üzenete a szó szoros értelmében útnak indul a Keleti pályaudvari „rajtkőről”. A MÁV-START Taurus típusú mozdonya a mai naptól kezdődően országszerte hirdeti a nemzeti vasúttársaság elkötelezettségét és nagyrabecsülését a vb és a világversenyen részt vevő sportolók iránt.

Csépke András, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a számítások szerint körülbelül 10 ezren utazhatnak majd vonattal a versenyekre. A budapesti helyszíneken, azaz a Duna Arénában és a Margitszigeten belföldi és nemzetközi vonatjegyek vásárlására is lesz lehetőség, Balatonfüreden a MÁV-START mobilpénztára várja az utazókat, ahol lebélyegeztethetik kedvezményes vasúti jegyüket és menetjegyeket is válthatnak. A szervezők munkáját segítő önkéntesek ingyenes vonatjegyet válthatnak a világbajnokság, valamint a Masters vb versenyhelyszíneire. A vb ez utóbbi, második felvonására a MÁV-START különvonatai szállítják majd az akkreditált versenyzőket – közel ezer sportolót – és a technikai személyzetet. Így augusztus 10-én, 11-én és 12-én naponta két darab, egyenként hétkocsis szerelvényből álló vonatpárt állít forgalomba a vasútvállalat.