12 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapSportLabdaZsinórban ötödik bajnokiját nyerte meg a PVSK

Zsinórban ötödik bajnokiját nyerte meg a PVSK

Az NB I. B Piros csoportjában szereplő PVSK-Veolia idegenbeli rangadót húzott be ma délután Debrecenben.

Egyetlen Vasas elleni vereséget leszámítva ebben a naptári évben nagyon megy a PVSK kosárcsapatának, ami persze el is várható a bajnoki címre és feljutásra hajtó együttestől. Szrecsko Szekulovics vezetésével a Párducok egyelőre a városi rivális NKA Pécs után futnak a tabellán, és jó eséllyel a tavaly év végén becsúszó zakók miatt az alapszakaszt már nem is nyerhetik meg. Arra azonban mostanában kínosan ügyel a PVSK, hogy ne legyen több váratlan kisiklás.

Ma délután erre akár lehetett is volna esély, hiszen a hazai pályán nagyon jól szereplő DEAC U23 volt az ellenfél idegenben. Az utóbbi pár meccsét rendre meggyőző fölénnyel húzta be a Pécs, azonban most nehezebb dolga volt Halászéknak. Az ellenfél is erős volt, és nem is ment igazán jól a játék. Becsületére legyen azonban mondva a Panthersnek, hogy nagyot küzdött a debreceni fiatalok ellen, és ha szoros meccsen is, de ismét győzelemnek örülhetett.

Chase Harler, a pécsiek amerikai légiósa ezúttal is kitett magáért, 26 pontja önmagáért beszél, de Horti Bálint is nagyon szorgosan gyűjtögette a kosarakat.

DEAC U23–PVSK-Veolia 71-79 (16-21, 19-15, 22-30, 14-13)
Kosárlabda-NB I. B Piros csoport, 23. ford-uló.
DEAC U23: KENÉZ 13, Balázsi 2, Neuwirth 13/3, KOVÁCS 14, Gáspár 9/3. Cs.: Hőgye 2, Pollák 12/6, Czermann 2, Várszegi, Fábián, Hegedűs 4. Vezetőedző: Berényi Sándor
PVSK-Veolia: Halász 5/3, HARLER 26/12, Molnár M. 2, BÍRÓ O. 16/6, HORTI 20. Cs.: Németh A., Takács D., Tóth N. 3, Antóni 7/3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Fotó: Rónási Márton / PVSK
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő