5 év börtönt kapott az újszülött csecsemőjét megölő baranyai nő

A Pécsi Törvényszék március 6-án kihirdetett ítéletével a vádlott nőt tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 5 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 6 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, valamint kötelezte az eljárás során felmerült 481.982 forint bűnügyi költség megfizetésére és rendelkezett az eljárás során lefoglalt bűnjelekről is. 

hirdetés
Uránia Mozi

A nő egy baranyai településen lakott együtt a idősebb élettársával és korábbi kapcsolatából született gyermekével. A vádlottnak korábban több abortusza is volt, élettársával megegyeztek benne, hogy nem vállalnak közös gyermeket.

A vádlott gyógyszerrel védekezett, de annak szedését abbahagyta, amiről élettársának is tudomása volt. A vádlott 2018. nyarán teherbe esett, amiről párján kívül senkinek nem szólt, titkolta terhességét, orvoshoz nem fordult, terhesgondozásban nem vett részt.

2019. április 3-ról 4-re virradó éjszakán beindult a szülés. Ekkor a vádlott a lakásukban található fürdőszobába ment, ahol egy fiúgyermeknek adott életet. A köldökzsinórt egy ollóval vágta át, majd a szüléssel járó vérszennyeződést feltakarította. Az ellátatlan újszülött pár órán belül elhunyt. A gyerek testét a vádlott több zacskóval, majd fehér színű szövettel csavarta körbe, aztán egy cipősdobozba tette és a dobozt a ház egyik szekrényének polcára helyezte.

Két nappal később a vádlott élettársa a nőt a fürdőszobában találta. Mivel a vádlott hosszabb idő elteltével sem jött ki onnan, élettársa benyitott az ajtón, ekkor látta, hogy élettársa elesett, alteste vérzik, orvosi ellátásra szorul, ekkor mentőt hívott.

A mentők a vádlottat kórházba szállították, ahol megállapították, hogy pár napja szült és vérmérgezést kapott a testében maradt méhlepény darabjaitól, ezért méhét eltávolították.

Az ítélet jogerős.

Korábban ITT írtunk a rettenetes esetről.