5+1 szuper alternatív karácsonyfa

Ha nincs kedved minden évben favásárlással bajlódni, íme néhány remek ötlet, amivel helyettesítheted a fenyőfát, és mégis lesz mit szépen feldíszíteni!

A karácsony legismertebb szimbóluma a 16. század óta kétség kívül a szépen feldíszített, ma már szinte csillogó-villogó karácsonyfa. Mint minden népszerű dologra, így a hagyományos fenyőfára is sok másolatot, alternatívát találtak ki az idők során. Első körben a gagyibbnál gagyibb műfenyők jelentek meg, mára viszont ezek között is lehet jobbakat találni és rengeteg más, a kivágott fát helyettesítő kreatív megoldás is napvilágot látott.

hirdetés

1. Műfenyők, amik tényleg hasonlítanak az igazira

Bár igencsak a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha igazán élethű másolathoz szeretnénk hozzájutni, mégis megérheti az árát egy igazi fenyőfaillattal átitatott, természetes hatású, akár tobozokkal vagy műhóval még részletesebbé tett műanyag fa. Hiszen ha helyette minden évben egy-egy karácsonyfát vennénk néhány ezer forintért – amit úgyis kidobunk, miután lehullatta a leveleit –, megtérül a befektetés. Egy természetes hatású, 150 centi magas műfenyő ára körülbelül 30 ezer forintnál kezdődik.

Minden színben vehetünk műfenyőt, amit csak el tudunk képzelni

2. Olcsó megoldás, igazi fenyőillat 

Ha inkább az olcsó megoldásokban hiszünk, jó megoldás lehet, ha beszerzünk néhány elhullajtott ágat a fenyőárusoktól – akik ezeket általában ingyen is odaadják –, és azokat egy egyenes, lyukakkal ellátott botba (esetleg tűzhab téglába) szúrjuk karácsonyfa alakban. Ha a botot karácsonyfatalpba helyezzük és díszeket teszünk rá, igazi fenyőfánk van és még sok pénzt sem költöttük rá.

3. Ez is fa, de nem kell kidobni karácsony után! 

Akik ragaszkodnak a tartós – de nem plasztikból készült – megoldásokhoz, otthon is könnyen elkészíthető karácsonyfát barkácsolhatnak néhány lépésben. Csupán néhány ágra, lécre, esetleg falapokra lesz szükségük és szerszámokra. A variációk gyakorlatilag szinte végtelenek. Készülhet a karácsonyfa tömör fából, préselt lemezből, de ágakból és gallyakból is. Amennyiben nem bízunk saját kézügyességünkben, mindenképp időben álljunk neki asztalost keresni, karácsony táján ugyanis ők is jóval több megrendeléssel küszködnek. Nehogy lemaradjunk!

4. Szerszámok híján jó lesz a karton is!

A fából készült megoldások némi kézügyességet és fűrészt, szöget, faragasztót, egyszóval kicsit komolyabb szerszámokat igényelnek. Akiknek ezek nem állnak rendelkezésükre, jobban járnak, ha először csak papírmegoldásokkal próbálkoznak. Ha azt mondtuk, a fa karácsonyfák variációi végtelenek, akkor a papírból készült gyönyörűségekre nincsen szó. Csak a képzelet szab határt a sokféle csodának, amit csak kartonból vagy különböző anyagok és papír kombinációjából készíthetünk.

5. Karácsonyfa mindenből, amit szeretünk

Karácsonyfát szinte mindenből csinálhatunk, preferenciáink függvényében. Vannak, akik sörös dobozokból, mások könyvekből vagy családi fényképekből, esetleg gömbdíszekből állítják össze az ünnep ékességét. Az igazán kreatív és vicces lakók háztartásukat az ünnepekre egy-egy feldíszített szobanövénnyel vagy ananásszal teszik különlegessé.

5+1. Karácsonyfa macskásoknak

Akinek macskája van, tapasztalhatta, hogy a kis kedvence gyakorlatilag bármire és mindenre felmászik, amire csak lehetősége van. Sőt, olyan dolgokra is megpróbálja, amikre esélye sincs feljutni. Az interneten erre is találtak megoldást a karácsonyfa tekintetében. Íme a macskás gazdik tökéletes fája.

Hirdetés