A legkeményebb helyzetekben kell segítenie a törékeny pécsi szépségnek

A 22 éves Fábián Evelint nemrég több száz lány közül szavazták meg a Bama.hu által meghirdetett Tündérszépek verseny győztesének, amire szinte az utolsó pillanatban küldte be jelentkezését barátnője biztatására. Hogy ezek után hogyan lett sürgősségi ápolóból az országos szépségverseny győztese, interjúnkból kiderül. 

Fábián Evelin 1996-ban született Bonyhádon, majd Pécsváradra járt gimnáziumba, és végül Pécsre jelentkezett ápolói képzésre, szintén ápolónőként dolgozó édesanyja nyomdokaiba lépve. Két éve dolgozik a pécsi 400 ágyas klinikán, a traumatológiai osztályon kezdett, majd átkerült a sürgősségire. A szépségversenyre egy barátnője unszolására adta be fényképes jelentkezését, álmában sem gondolta volna, hogy továbbjut a megyei fordulón, sőt aztán több mint 500 jelentkező közül megválasztják az ország szépének.

A lány sosem modellkedett korábban, a verseny fotózásai során tanulta meg, hogyan kell a kamera előtt beállni. Elmondta, leginkább az a célja, hogy abban ez egy évben, amíg viseli a koronát a nyilvánosság előtt is, jó példával szolgáljon és segítsen az embereken, ami végső soron a munkában is a legfőbb szempont számára. Vallásossága miatt is fontos neki, hogy az általa elfogadott, otthon tanult értékrendet képviselje.

Fábián Evelin jó példát szeretne mutatni, kihasználva a korona általi figyelmet is

– Annak idején, mikor a traumatológiáról el kellett jönnöm, nagyon kétségbe estem, hogy mi lesz velem a továbbiakban. Azért imádkoztam, hogy olyan helyre kerüljek, ahol sok-sok betegnek segíthetek és egy hét után teljesült az álmom, felvettek a sürgősségire. Ez az osztály egy hatalmas ellátórendszer, nagy problémákkal és óriási betegsereggel. Itt megfelelni hatalmas kihívás és nagyon fárasztó, sokszor pedig az elkerülhetetlen halálesetek miatt szomorú feladat. Viszont megéri, hiszen szerintem a lehető legtöbb embernek ezen az osztályon tudok segíteni.
Másoknak sokszor fura, hogy mi, ápolók is emberek vagyunk, nekünk is vannak könnyeink és muszáj kimutatni az érzelmeinket néha – mesélt munkájáról Fábián Evelin. Hozzátette, elérte már egyszer a rettegett kiégés, azonban családja, párja és barátai segítségével sikerült túllendülnie rajta és folytatni rendkívül fontos ápolói feladatait.

Elmondása szerint a korona árnyoldalát is megtapasztalta már, de a legtöbb visszajelzés pozitív mind a betegek, mind a kollégák részéről. Általában csak viccesen megjegyzik, hogy „nocsak, a szépségkirálynő bökte magának a kanült”, de nem zavarják meg a munkát és nem fektetnek nagy hangsúlyt erre, mesélte nevetve.

– Ez vicces és elismerő dolog is egyben, azonban nyilván nem szeretném, hogy bekategorizáljanak – jegyezte meg. Hozzátette, kommunikatív és kedves személyisége miatt szeretik leginkább.

A lány kollégáitól, betegeitől és szeretteitől is pozitív visszajelzéseket, biztatást kapott a verseny kapcsán

Régebben nagy önbizalomhiánnyal küzdött, mára viszont ez már nem olyan hangsúlyos. Hétköznapjait a munka és az alvás teszi ki legnagyobbrészt, hiszen több műszakban dolgozik. Szabadidejében lakótársával szeretik a legújabb sminktechnikákat kipróbálni egymáson és gyakran főznek is együtt, egymásnak. Emellett lehetőségeihez mérten sok időt tölt öccsével és szüleivel, valamint párjával.

Habár tökéletes alakját elnézve ez szinte hihetetlen, de a lány – már csak az idő hiánya miatt sem – nem sportol. Elmondta, habár ezzel sokan nem értenek egyet, a szépségverseny előtt, szigorúan orvosilag ellenőrzött keretek között étrendkiegészítő gyógyszert szedett, ami elősegítette, hogy semmiképp se rakódjanak rá plusz kilók a megmérettetés ideje alatt.

„Az ember vonásait nagyon jól ki lehet hangsúlyozni jó sminkkel. Én a szememet szeretem kiemelni.”
hirdetés

Hirdetés