A Porschénak is szállítanak, most az új pécsi gyárépületükben 200 munkahely lett

Kedden adták át a Honsa Kft. csaknem 5000 négyzetméteres új gyártócsarnokát, amely 1,9 milliárd forintból épült fel. A pécsi autóipari beszállító olyan világmárkáknak szállít, mint a Porsche, az Audi, a Jaguar vagy a Volkswagen.

Pécsett, a Keleti Ipari Parkban bővített tovább a Honsa Kft., az autóipari beszállító új, immár nyolcadik üzemcsarnokát kedden adták át. A cégcsoport összesen 3,2 milliárd forintos bővítést hajt végre, amelyből több mint 760 millió forint a kormányzati támogatás,  a most elkészült, 4900 négyzetméteres gyártó- és raktárcsarnok értéke önmagában mintegy 1,9 milliárd forint.

A keddi avatáson, amely egyben a Honsa 20 éves jubileumi ünnepsége volt, Max Koller, a Koller-csoport tulajdonosa és ügyvezetője elmondta, a pécsi leányvállalat a legnagyobb gyártóüzeme a cégcsoportnak, és emiatt egyik legfontosabb pillére. A Honsa Kft. nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Európa egyik piacvezető autóalkatrész-gyártójává válhattak.

Hoppál Péter országgyűlési képviselő mondott beszédet

Hoppál Péter, Pécs országgyűlési képviselője az avatáson azt emelte ki, jól látható, hogy a kormány számára fontos a dél-dunántúli térség, s támogatja Pécs újraiparosítását. Ennek részét képezik a gyárépítések és -bővítések, például a Honsa fejlesztése. Mint hangsúlyozta, a mostani bővítés révén 200 új munkahely is létrejön Pécsett.

Magyar Levente miniszterhelyettes közölte, további fejlesztésekre számíthat Pécs

Az eseményen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese hangsúlyozta, ez a beruházás is erősíteni fogja Pécs iparvárosi renoméját. Úgy fogalmazott, a beruházók is látják, hogy Pécsett szorgos és tehetséges emberek élnek. A miniszterhelyettes leszögezte, a kormányzat szándéka, hogy a mostanihoz hasonló támogatások, intézkedések formájában adjon lendületet Pécsnek, emellett számos infrastrukturális fejlesztéssel is segíteni kívánja a kormány a várost.

A német tulajdonú vállalkozás, mint közölték, korszerű gépparkkal, automatizált gyártósorral pótkerékfedlap-, kalaptartó- és komplett csomagtérrendszerek előállítását végzi az autóipar részére. A Honsa Kft., mint Max Koller közölte, közvetlen beszállítója a Volkswagen, Audi, Porsche, Jaguar, Land Rover, Seat, valamint a BMW autómárkáknak. A vállalat pécsi telephelyén évi több mint 4 millió terméket állít elő, az év végére a mostani beruházással mintegy 20 ezer négyzetméteren folyik majd a termelés.