Al Di Meola kapta Pécs Város Kulturális Nagydíját

Al Di Meola személyesen vette át március 15-i koncertje előtt Pécs Város Kulturális Nagydíját. A Grammy-díjas gitár-, hegedű-, zongoraművész, zeneszerző és producer a pécsi közönség számára nyújtott páratlan kulturális, művészeti élmény szolgálata, a zene iránti szenvedély átadása, valamint Pécs, a kultúra városának nemzetközi promóciója terén végzett tevékenységének elismeréseként kapta a kitüntető címet.

hirdetés

Al Di Meola 1954-ben született az Amerikai Egyesült Államokban. Meolát a világ egyik legismertebb gitárosaként tartják számon, aki a rock és a jazz elemeit ötvözi elsősorban elektromos és akusztikus gitáron. Első lemeze, az Land of the Midnight Sun 1976-ban jelent meg. Az elmúlt 42 évben harminc saját nagylemezt készített, amelyeken a fúziós jazz és az akusztikus latin jazz mellett a világzene, a jazz-rock, a latin salsa, a spanyol flamenco és a funk stílusai keverednek.

Páva Zsolt adta át Pécs Város Kulturális Nagydíját

Al Di Meolát a ’80-as évek óta Magyarországhoz és magyar zenészekhez szoros munkakapcsolat fűzi. Pécsett 1995 és 2015 között hat alkalommal lépett fel és kápráztatta el örömzenéjével a pécsieket. A pécsi fellépéseiről rendszeresen beszámolt közönségének és hirdette Pécs és a Kodály Központ páratlan művészeti, műszaki és technikai színvonalát.

1995 óta koncertezik Pécsett Al Di Meola

Al Di Meola március 15-i pécsi koncertjén legújabb stúdióalbumát, az Opust mutatta be.

A Kodály Központ március 15-én

 

Hirdetés