Ami összeköt: család és kultúra. Ez a témája a 2018-as Múzeumok Éjszakájának, amelynek ebben az évben Pécs lesz a kiemelt helyszíne. 

Mint ahogy azt mi is megírtuk, néhány hónappal ezelőtt Hoppál Péter korábbi államtitkár jelentette be a Janus Pannonius Múzeum Modern Magyar Képtárában, hogy ebben az évben Pécs lesz a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozatának kiemelt helyszíne.

Június 23-án több mint 12 helyszínen száznál is több rendezvény várja az érdeklődőket, akik olyan családok történetét is megismerhetik, akik erősen meghatározzák Pécs arculatát, kultúráját. Ennek megfelelően a látogatók idegenvezetéssel kalandozhatnak a Littke család által alapított pezsgőgyár pincéjében, valamint az orgonaépítésben jeleskedő Angster család szellemiségének megidézése bizonyul majd a Múzeumok Éjszakája egyik legkülönlegesebb élményének: aznap este a város templomaiban megszólalnak az Angster-orgonák.

A pécsi éjszakázók azonban nem csak a föld felett, hanem a föld alatt is kalandozhatnak és előzetes regisztrációt követően bepillantást nyerhetnek Pécs egyik világörökségi helyszínére, az egyébként nem látogatható Cella Trichorába.

Különleges eseményeket jelentettek be kedden

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Páva Zsolt, Pécs polgármestere elmondta, néhány hónappal ezelőtt nagy örömmel fogadták a hírt, hogy Pécs lesz az idei Múzeumok Éjszakája főhelyszíne. Hozzátette, hogy Pécs hatalmas múzeumi rendszerrel rendelkezik, mint például a Csontváry vagy a Természettudományi Múzeum, ahol természetesen izgalmas programokkal, tárlatvezetésekkel várják majd a vendégeket. A programokra kitérve a polgármester elmondta, hogy órákig ott ülhetnének, ha mindent felsorolnák, ugyanis négyoldalas a programsoroló, de egyet kiemelt közülük: a Múzeumok Éjszakáján fáklyás éjszakai kirándulás indul Gábor Olivér régész vezetésével a Jakab-hegyre, ahol a pálos kolostor romjai találhatóak.

A sajtótájékoztatón részt vett Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turisztikai Ügynökség aktív és kulturális turizmusért felelős igazgatója is, aki bejelentette, hogy az idei Múzeumok Éjszakájának arca Oláh Gergő énekes lesz.

Oláh Gergő énekes lesz a rendezvény arca

A kiemelt helyszínre, vagyis Pécsre kitérve az igazgató elmondta, hogy Pécs remek választás erre az eseményre, ugyanis itt igazi időutazáson vehetnek részt a vendégek, az idei témának megfelelően pedig nem csak a felnőtteket, de a gyermekeket és az időseket is különböző interaktív programokkal, érdekes és izgalmas, kulissza mögé beengedő programokkal várják.

Hirdetés