Az őszi szürkeség elől novemberben meneküljünk a pécsi mozikba!

Novemberben is remek filmek érkeznek a pécsi mozikba: jön minden idők egyik legjobb horrorjának a folytatása, ajánlunk egy izgalmas autóversenyzős drámát, egy várva várt animációs filmet, és láthatjuk Martin Scorsese új gengszterfilmjét is legendás színészóriásokkal a főbb szerepekben. Jó mozizást mindenkinek!

November 7. – Álom doktor

Az 1980-as A ragyogás minden idők egyik legjobb horrorja, ez nem vitás. A Stephen King klasszikusából készült film folytatása szintén a horroríró könyvéből készült, és jó hír a klasszikus kedvelőinek, hogy a hírhedten kritikus King állítólag nagyon bírta az Álom doktort. Az új történet szerint Danny Torrance, aki kisfiúként túlélte mindazt, amit apja művelt vele és családjával a Szépkilátás Hotelben, felnőtt, de nem meglepő módon az egykori traumák vele maradtak. Miután nagy nehezen kiverekszi magát az alkoholizmusból, egy hospice-házban talál munkát, ahol halálukra váró ápoltjai Álom doktornak becézik. Danny (Ewan McGregor) tudja magáról, hogy különleges erők laknak benne, ami ugye maga a „ragyogás”. Amikor pedig Danny találkozik egy lánnyal, aki az övéhez hasonló – de erősebb – képességgel rendelkezik, benne is újraéled a különleges erő. Ezzel egy időben a régi szellemek és a régi félelmek is visszatérnek életébe, nem kevés erőszakkal, rémülettel és nyomasztással. Horror-rajongóknak kihagyhatatlan!

November 14. – Az aszfalt királyai

Neves Oscar-díjas színészek nagy alakításai, izmos autók, belső drámák és izgalmas autóversenyek: Az aszfalt királyai igaz története a motorsportok szerelmeseinek feltehetően nagyon be fog jönni. A történet szerint a látnoki erővel bíró autótervező, Carroll Shelby (Matt Damon) és a vakmerő, brit születésű autóversenyző, Ken Miles (Christian Bale) együtt küzdenek meg a vállalati bürökráciával, a fizika törvényeivel és saját démonjaikkal, hogy megépíthessenek egy forradalmi versenyautót, amivel legyőzhetik Enzo Ferrari csúcsjárgányait az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen.

November 21. – Jégvarázs 2.

Minden idők legsikeresebb animációs filmje, a több Oscar-díjat nyert Jégvarázs folytatása végre a pécsi mozikban! Hatalmas várakozás előzte meg a folytatást, melynek cselekménye során az ismert és szeretett hősök, Anna, Kristoff, Olaf és Sven arra a kérdésre keresik a választ, hogy miért született a Jégvarázs főszereplője, Elza varázserővel. A szórakoztató, látványos, izgalmas, vicces és megható kaland során Elza és társai távol kerülnek a királyságuktól, ezzel komoly veszélynek kitéve azt. Már csak az a kérdés, hogy Elzáék hogyan fogják megvédeni világukat. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt javallott, igazi tartalmas családi kikapcsolódás lesz, legalábbis szinte biztosan.

November 27. – Az ír

Martin Scorsese monumentális új gengszterfilmje a rendező rajongóinak kötelező, bár azért nem egy újabb Nagymenőkre vagy Casinóra kell számítani. Az ír a maffia bérgyilkosának visszaemlékezése azokra az eseményekre, melyek a maffiával üzletelő Jimmy Hoffa amerikai szakszervezeti vezető mai napig rejtélyes, összeesküvés-elméleteket mozgató meggyilkolásához és holttestének eltüntetéséhez vezettek. A rendező neve ugyan alapvetően garancia egy tartalmas, kemény és izgalmas moziélményhez, Az ír azonban szereposztásával üt igazán: olyan hatalmas színészek viszik előre az összetett történetet, mint Robert De Niro, Al Pacino és Joe Pesci, akiket így együtt nem mostanában fogunk látni. A mozikba csak limitált vetítésszámmal került filmet már csak azért is nagy várakozás előzi meg, mert a több évtizedet átölelő film szereplőit különleges látványeffektusok segítségével tették évtizedekkel fiatalabbá egyes jelenetekben.

Hirdetés