November 16-án este a Szenes klubban jótékonysági rockkoncertet szerveznek  az egykori pécsi Toxic Clubban aktív zenekarokkal a színpadon. A teljes bevételt az Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítványnak ajánlják fel. 

hirdetés
Uránia Mozi

Az ötlet Kislaci Róbert fejéből pattant ki, aztán ő és az unforeseen basszerosa Tímár Péter András kezdeményezték a bulit. A két pécsi srác olyan metálzenekarokkal dolgozik majd együtt az első – de remélik, nem az utolsó – „Toxikus évek” névre keresztelt koncerten, akik korábban is a város metálkedvelőinek játszottak minden hétvégén. Ezzel egyébként a talán a még mindig a köztudatban élő sztereotípiákkal is szembeszállnak, melyek szerint a rockerek mind szívtelen, lumpen alakok lennének. Az egyik fellépő, a Blitzkrieg nevű formáció például csak ez az este miatt áll össze újra, hiszen tagjai szétszórtan élnek az országban és már egy ideje nem működtek együtt zenekarként.

– Habár nincsenek illúzióink, tudjuk, hogy nem fogjuk ezzel megváltani a világot, mégis jó érzéssel tölt el bennünket, hogy legalább ennyit tehetünk a gyerekekért nehéz helyzetükben –, mondta Dányi Szilárd, a Triton zenekar énekese. Azt is elárulta, először nem is tudott róla, hogy jótékony célért zenélnek majd, csak a régi „toxikus” hangulat felidézéséről volt szó. Mikor a szervezők aztán említették, hogy gyűjtés is lenne a dologban, csak még lelkesebben álltak hozzá zenésztársaival.

Laky György, a BreWtaL énekes-gitárosa szerint, ha csak egy kicsit könnyebbé tudják tenni a betegséggel küzdő gyerekek életét, akkor már megérte, hiszen hasznosabb dologra nem is költhetnék ezt a pénzt. A jó cél mellett pedig nem elhanyagolható az sem, hogy végre újra együtt buliznak a pécsi metálarcokkal.

– Mi, a zenekarral akár minden évben szívesen benne lennénk egy ilyen buliban, persze csak ha nem unalmas ennyiszer hallgatni minket – tette hozzá nevetve.

Balról jobbra: Dányi Szilárd, Kislaci Róbert, Laky György

Először csak annyit tudtak a szervezők, hogy jótékonysági buli lesz. Aztán gondolkoztak rajta, kinek ajánlhatnák fel a bevételt. Ez az alapítvány úgy került a képbe, hogy jó pár ismerősük dolgozik náluk önkéntesként, táboroztatnak nyaranta. Utánanéztek a szervezetnek és úgy gondolták, ők igazán megérdemelnék azt a kis támogatást, amit össze tudnak szedni.

– Reméljük, sokan jönnek majd el, és így tényleg érdemben tudunk segíteni rajtuk, mivel míg korábban csak szórakozni jártunk a metálkoncertekre, most valami társadalmilag hasznosat szeretnénk tenni – így Kislaci Róbert ötletgazda.

Az eseményre ingyenes lesz a belépés, de adományjegyet lehet vásárolni 1000 forintért. Emellett urnákba is lehet majd pénzt dobni, a teljes bevételt az alapítvány bankszámlájára utalják.

Az eseményről még többet IDE kattintva tudhatunk meg. 

Ugyanezen az estén jótékonysági könnyűzenei estet rendeznek a PTE Gyermekklinika onkológiai osztályáért Weber Zsuzsi, Pető Szabi & Szénás-Máthé Nándi (Junkie Jack Flash), a The Allreadies és Siaga (Dj set) közreműködésével a Nappaliban. Tetszőleges összegű belépővel a vizsgálataikhoz szükséges csontbiopsziás tűk beszerzését támogatja minden vendég. IDE KATT még több infóért.