Boldogság, könnyek, ölelések és buli Pécs főterén: kiderültek a felvételi ponthatárok!

Kiderültek az idei felsőoktatási ponthatárok, a Széchenyi téri hagyományos Pont Ott Partin pedig újfent rengeteg leendő egyetemista – köztük sok-sok új PTE-s hallgató – várta, hogy megjelenjenek a kivetítőn a várva várt számok.

Újfent eljött az évnek az a napja, amit feltehetően minden olyan érettségin átesett középiskolás diák tűkön ülve várt már, aki valamilyen felsőoktatási intézménybe jelentkezett: szerdán ugyanis kiderültek azok a bizonyos felvételi ponthatárok, melyeknek sokan idén is könnyek között örültek, vagy épp nem örültek.

Üdv a „PTE Családban”!

A nagy ponthatárváró bulit Pécsett újfent a Széchenyi téren rendezték meg 18 órától, rengeteg reményteli fiatal várta a főtéren az este 8 órát, amikor is a kivetítőn megjelentek a jövőjüket meghatározó számok.

Páva Zsolt polgármester és Miseta Attila rektor köszöntötte a leendő egyetemistákat

A hagyományos országos Pont Ott Partihoz a Pécsi Tudományegyetem immár 10. alkalommal csatlakozott, ismét nagy bulit szervezve azoknak, akik közül sokan kezdik majd meg tanulmányaikat Magyarország első egyetemén. A közös – és természetesen kissé feszült – várakozás 18 órától kezdődött, a szervezők interaktív játékokkal várták az érdeklődőket, ezzel párhuzamosan pedig az idei PTE Hangja tehetségkutató győztese, Zoric Szonja adott koncertet a Széchenyi téri színpadon, akit a pécsi Cedar Knoll zenekar követett.

Rengetegen voltak a Pont Ott Partin!

A ponthatárok kiderülése előtt az egybegyűlt tömeget Miseta Attila, a PTE rektora, Páva Zsolt, Pécs polgármestere köszöntötte.

– Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki Pécset választotta további tanulmányai helyszínéül. Fontos ez számunkra, hiszen azt a hírnevet és patinát, amit a pécsi egyetem fennállásának 650 éve alatt elért, így tovább tudjuk erősíteni, ilyen módon pedig a város hírnevét is tudjuk öregbíteni. Mindenkinek sok sikert kívánok az egyetemi éveihez – mondta köszöntőbeszédében Páva Zsolt.

Életük egyik legfontosabb pillanata volt

Miseta Attila rövid beszédében kiemelte, hogy a PTE-re idén az első információk szerint többen jelentkeztek, mint tavaly.

– Reméljük, hogy azok, akik a pécsi egyetemet választották, remek tapasztalatokat fognak itt szerezni. Annyit azért még el akarok mondani, hogy bekerülni egy egyetemre nem feltétlenül nehéz. Bent maradni viszont nem mindig könnyű. Kívánom mindenkinek, hogy végezze el azt a kemény munkát, ami a bent maradáshoz szükséges és ne legyen túl kritikus másokkal szemben, hiszen mindig azt a hibát könnyű kijavítani, ami bennünk van – fogalmazott a PTE rektora.

„Mindenki pécsi akar lenni”

A város és az egyetem vezetője után Koltai Arnold, a PTE Hallgatói Önkormányzatának elnöke is köszöntötte a leendő egyetemistákat, akik a HÖK elnökével együtt számoltak vissza a ponthatárok megjelenéséig. A kivetítőn pontban 8 órakor megjelentek a várva várt számok, közben DJ Venom zenélt, majd pedig a Csaknekedkislány zenekaré lett a színpad a Trafikban rendezett estzáró after party előtt.

A ponthatárokat itt lehet megnézni: KLIKK IDE!

És akkor még pár kép a nagy napról: 

Hirdetés