Két nőstény oroszlánjától is búcsút vett a napokban a Pécsi Állatkert, a négy hölgy között ugyanis kibékíthetetlen ellentét állt fenn. Moro, a hatalmas hím így Nonival és Kírával él tovább Pécsett.

Az oroszlánok általában nagyobb falkában élnek a szabad természetben is, egy hím több nőstényből álló hárem felett uralkodik. Pécsre a meglevő háromfős csapatba 2015-ben érkezett két nőstény, Midra és Bóbita a győri zooból, a cél egyértelműen egy nagyobb falka kialakítása volt.

Moro, a hím örült is a két jövevénynek, azonban a két, már régebb óta Pécsett élő nőstény, Noni és Kíra távolról sem volt boldog, agresszívan védelmezték a területüket a két „új asszonytól.”

Nem csak pihenés volt, olykor komoly területi villongás is

A Pécsi Állatkert most közölte, bár a szakemberek mindent megpróbáltak, de nem sikerült összeszoktatni a nőstényeket, így az ötfős csapat egyben soha nem lakott, a nagy kifutóban is felváltva lehetett őket látni.

Így, mint a pécsi állatkert írta, fájó szívvel, de úgy döntöttek, új otthont keresnek a két hölgynek, Midra és Bóbita átköltözött a Veresegyházi Medveotthonba, ahol a nemrégiben kialakított új oroszlánkifutót foglalhatták el. Moro és két „régi” asszonya, azaz Noni és Kíra természetesen továbbra is Pécsett marad.

Az oroszlányhölgyek nem jöttek ki egymással

„Midra, Bóbita, ég veletek, köszönjük, hogy az eltelt évek során ilyen sokak számára szereztetek örömet szépségetekkel, fenséges megjelenésetekkel!” – így búcsúzott a Pécsi Állatkert Facebook-oldalán a két oroszlántól.

Hirdetés