Ebből a luxuskocsiból csak ötszáz van, az egyiket Pécsett árulják

Igazi autókuriózumot árulnak Pécsett, közölte az egyik autós szakportál: az egyik legfényűzőbb Bentley-ből alig több mint félezret gyártottak, ráadásul mindegyik darab egyedi, különleges felszereltségű.

A Vezess.hu autós szakportál szúrta ki, hogy nem mindennapi kocsit árulnak Pécsett: mint írják, a Bentley Brooklands valódi úri autó, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Az angolok 5,4 méteres kupéjából csupán 550 darab készült 2008 és 2011 között, a pécsi példány 2009 szeptemberében gördült ki a gyárból. A Bentley Arnage alapjaira épült, de annál jóval sikkesebb és egyedibb autó a Brooklands. A Pécsett található példány ráadásul különösen szép állapotban van, és elegáns fekete fényezése merész, narancssárga bőrbelsőt rejt, vázolta a szakportál.

Az autó 2,7 tonnás, azonban nem kell azon aggódni, hogy nem harapna eléggé, ugyanis duplaturbós V8-as motorja 537 lóerős, 1050 Nm nyomatékkal (ez egyébként egy komolyabb Valtra traktoréval vetekszik, úgyhogy tényleg bivalyereje van). Az autót amúgy csaknem 65 millió forintért hirdetik.

Azt nem kell ecsetelni, hogy a Bentley valóban a luxusautók krémje: ezt a márkát használja (több más kocsi mellett) az angol királynő is, igaz, ő egy másik modellt, de a James Bond-filmekben is feltűnt már ilyen jármű.

2015-ben egyébként írtunk már arról, hogy milyen luxusautókat kínálnak Pécsett, ez a Bentley akkor is eladósorban volt, igaz, még 3000 kilométerrel kevesebb volt benne. Bár azt most sem állíthatjuk, hogy agyon lenne hajtva, hiszen 18.000 kilométert mutat az órája.