Népszava: egymással kiabálnak Mellár és Márki-Zay baloldali mozgalmának alapítói

Két elnökségi tag már távozott, a működés és gazdálkodás nem átlátható, komoly belső ellentétek feszítik a Márki-Zay Péter által összehozott Mindenki Magyarországa Mozgalmat (MMM) – erről beszélt több alapító is a Népszavának. A mozgalom alapítói között baloldali pécsi is van. 

hirdetés

A lap felidézi, hogy Hadházy Ákos szerdán lemondott a szerveződés alelnöki pozíciójáról, a Népszavának meg is erősítette a hírt, de többet nem mondott. A Népszavának az egyik alapítótag arról is beszélt, hogy „az utóbbi időben semmi értelme az elnökségi üléseknek, mert olyan mély személyi ellentétek alakultak, hogy ezek az alkalmak gyakran csak egymást sértegető vitákba fulladnak. Volt, hogy kiabáltunk egymással. Ez senkinek nem hiányzik”.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítói között ott találjuk Mellár Tamást is, aki az MSZP-P-frakciószövetséget erősíti, holott néhány héttel korábban, a választáson még magát függetlennek mondta, pedig a kampányát MSZP-sek segítették, köztük az a Nyőgéri Lajos, aki akár most is a jelöltek között lehet. A DK-sok pedig egy tavaszi pécsi elnökségi ülésen arról is beszéltek, hogy több millió forintot adott a kampányra egy, szerintük bűnözőként tevékenykedő vállalkozó, aki „itt a piros, hol a piros játékkal” alapozta meg vagyonát.

A Márki-Zay-féle mozgalom nevéhez kísértetiesen hasonlít Mellár helyi szervezetének neve, amelyből néhány hónapja lépett ki az egyik alapító, mert Mellár akkor még a Fidesz B tervének nevezte és alkalmatlannak tartotta polgármesternek a baloldali, magát szintén függetlennek nevező polgármesterjelöltet, aki a pécsi erőmű vezérigazgatójaként több tízezer tonna fát tüzelt el.

Mellár viszont – ahogyan tavaly is pár hét alatt – most is megváltoztatta álláspontját.

Érdekesség, hogy szintén a Népszava oldalán jelent meg az a Mellárral készített interjú,  amiben az MSZP-P politikusa kifejti, hogy „semmiképpen” nem akar beülni egyetlen frakcióba, és „mellesleg semmi értelmét se látom annak, hogy Németh Szilárddal és társaival birkózzak gazdasági kérdésekről. Az alkatomtól is idegen, hogy színpadias felszólásokkal irányítsam magamra a figyelmet”.

Mellár helyi szervezete most arra készül, hogy a pártok embereit elbújtatva, az MSZP-P-s politikus mozgalma indítsa el a jelölteteket.