Erőt demonstrált a PMFC Siófokon

Az első félidő után ugyan még döntetlenre állt a PMFC NB II.-es labdarúgócsapata a Siófok vendégeként, azonban a szünet után gálaelőadást tartott Vas László együttese.

hirdetés
Uránia Mozi

A válogatott szünetet követően idegenbeli bajnokival folytatta szereplését ma este a PMFC együttese a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

A hosszabb szünet kifejezetten jót tett a Pécsnek, ugyanis teljesen más játékot láthattunk Futóéktól, mint az ezt megelőző fordulókban. Kifejezetten offenzív felfogásban, gyors játékkal rukkolt elő a Munkás, aminek már az első negyed óra végén meg is lett az eredménye. Adamcsek passza után Geiger talált a siófoki kapuba. A jó kezdés után éppen ezért kicsit érthetetlen volt, hogy a pécsiek játékába – pláne védekezésükbe – több komoly baki is becsúszott. Az eladott labdából pedig több veszélyes hazai támadás is végi tudott futni. A 30. percben aztán végül egy öngóllal tudott egyenlíteni a Siófok. Ez érezhetően meg is fogta kicsit a PMFC-t, így az első félidőben érdemi dolgok már nem történtek.

A szünet után azonban nem kellett sokat idegeskednie a pécsi drukkereknek, ugyanis tíz perc telt el csupán a második játékrészből, de máris 1-3, azaz kétgólos pécsi előny állt az eredményjelzőn. Előbb Geiger tudta megszerezni második gólját, majd Grabant is betalált. Lehetett volna sokkal izgalmasabb is a meccs ezt követően, de a Siófok hiába kapott gyorsan büntetőt, szépíteni nem tudott, Helesfay ugyanis nagy bravúrral hatástalanította a tizenegyest. Sőt, nem sokkal később már Adamcsek állhatott oda egy büntetőhöz a túloldalon, ő pedig nem hibázott!

Végül tehát több, mint magabiztosan, 4-1-re nyert idegenben a Pécs, amivel jelezte az első három helyet elfoglaló Debrecen, Vasas, Gyirmót triónak, hogy nem adta fel a harcot, a feljutást érő második hely eléréséért.

Siófok–PMFC 1-4 (1-1)

Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 30. forduló.

Siófok: Hutvágner (Szmola, 46.) – Gaál, Tömösvári (Nikházi, 46.), Jagodics, Horváth M., Deutsch – Szakály, Horváth P., Kiss B. – Balogh, Tajthy. Vezetőedző: Mihalecz István.
PMFC: Helesfay – Króner, Gajág, Rácz, Katona – Grabant (Németh, 74.), Bartha (Tölgyesi, 65.), Futó, Hegedűs (Kónya, 65.) – Geiger (Keresztes, 84.), Adamcsek (Tihanyi, 74.). Vezetőedző: Vas László.

Gólok: Katona (30. – öngól), ill. Geiger (16., 53.), Grabant (55.), Adamcsek (69. – 11-esből).

További eredmények:

Haladás–Nyíregyháza 0-0
Budaörs–Dorog 1-0
Gyirmót–Ajka 1-0
Szentlőrinc–Győr 0-0
Békéscsaba–DEAC 3-0
Csákvár–Kazincbarcika 4-1
DVSC–Soroksár 2-0
Szolnok–Kaposvár 0-0