A fűben heverészés mellett igazi tavaszi zsongás, összesen több mint 70 program: zenei, irodalmi és gasztronómiai csemegék várják a családokat május 20–22. között a Zsolnay-negyedben. Következzen a ZSÖK programajánlója!

hirdetés
Uránia Mozi

Az első pécsi fesztivált, vagyis a Zsolnay Pikniket szuper zenei események kísérik majd, időnként irodalmi felütéssel. Közös produkcióval érkezik Simon Márton költő, slammer és iamYank. Kollár-Klemencz László Zabolátlan lovaim című lírai dalestjén Farkas Róberttel és Dargay Marcellel lép színpadra, míg a Zongoristatalálkozón a New Orleans blues műfajban, dob kísérettel három zongorista boogie-woogie párbaját hallhatja a közönség. Grecsó Krisztián és Beck Zoli Hoztunk valamit magunkból címmel készül egy időutazós, zenés irodalmi pódiumestre.

Fellép továbbá az ’I ❤ Swing’ formáció, az Eliza Bliss Band, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, JaMese és a Swing A La Django.

Remek gasztronómiai programokból és persze finomságokból sem lesz hiány. A Chori pan workshopon argentin kolbászos szendvicseket készíthetünk chimichurrival. Pizza-workshopot tart Szabi, a pék, ahol megismerhetjük a világhírű nápolyi pizza titkát (belépődíjas program). Aki csak kóstolni szeretne, az is kérhet Szabi pizzájából, de a Rolling Grill Circus és a Partisan is gondoskodik a finom falatokról és hűsítő kortyokról.

A Bóbita Bábszínház bemutatói mellett a KL Színház és a Magamura Alkotóműhely közös előadásában Sárkányölő Sebestyén, a szegénylegényből lett hős története elevenedik meg a bábszínpadon.

A kézműveskedés szerelmesei kipróbálhatják magukat az „Üssünk egyet” című fémműves workshopon, elmerülhetnek a gyöngyfűzésben vagy részt vehetnek a Buborékbűvölő workshopon.

És még nincs vége!

Lesz szabadtéri jóga és gyerekjóga, varázslénykeresés, kerekasztal-beszélgetés a Z generációs influenszerekről, valamint beleshetünk a kulisszák mögé: az Amalgam Collection gyárlátogatásán megismerhetjük az autómakett-készítés folyamatát, a PTE Művészeti Kara pedig megnyitja az érdeklődők előtt a festészet és a szobrászat tanszék műtermeit.

Premierrel készül a VR Univerzum: a több mint 30 különböző virtuális valóságélmény mellett május 21-től elérhető a VR Pottery, amivel porcelánt készíthetünk a virtuális valóságban (szintén belépődíjas program).

Belépődíjas koncertek
Az ország egyik legnépszerűbb színésznője énekesként is bemutatkozik május 20-án. Az Ónodi Eszter & The Open Pub zenéje a sanzonok, a hazai alter és a jazzy popzene határai között mozog; a szövegek többségét Karafiáth Orsolya költő jegyzi. Fiatalok, menők és őrülten tehetségesek: Deva, Belau és Saya Noé triplakoncertje május 21-én nemcsak a Z generációt szólítja meg, hanem a műkedvelőket is, ugyanis a koncertet egy live act és egy pop-up kiállítás kíséri. A zárónapon a legnagyobb magyar slágerek jazz-feldolgozásaival érkezik a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann. Az Ukrajnából érkező menekültek az esti koncerteken ingyen vehetnek részt.

A Zsolnay Pikniken három nagyszabású jótékonysági projektet indít el ZSÖK, amelyekkel az ukrajnai háború áldozatait támogatják az UNICEF Magyarország közreműködésével.

Bővebb információkért, a részletes programért kattintsatok IDE!