Ezért szeretik a külvárost: Rokusch

Ezért szeretik a belvárost cikksorozatunk folytatást kapott, hiszen nem csak Pécs belvárosában vannak jó, izgalmas, vagy épp nagy népszerűségnek örvendő kultikus vendéglátóhelyek és üzletek. Az Ezért szeretik a külvárost sorozatunk azért született, hogy ezeket a város szívétől távolabb eső remek helyeket bemutassuk. Az első külvárosi alanyunk a Rókus sétányon nemrég nyílt Rokusch kávézó volt, melyet Hajdú Balázs üzletvezető mutatott be nekünk.

hirdetés

– Miért a Szigeti külvárost, azon belül is a Rókus sétányt választottátok?
– Úgy gondolom, hogy a belváros egy kicsit tele van már, és a tulajdonossal együtt jó ötletnek tartottuk, hogy a belvárostól egy kicsit távolabb csináljunk egy igényes helyet tök jó kávékkal és finom szendvicsekkel, mikor pedig megláttuk, hogy kiadóvá vált ez az ingatlan, belevágtunk. Emellett volt bennünk egy olyan törekvés is, hogy a belváros így egy kicsit kitágulhat. A minőségi vendéglátóhelyek zöme ugyanis a belvárosban van, a külvárosban jóval kevesebb ilyen hely található. Így azoknak, akik a környéken laknak, nem kell bemennie a városba, ha egy jó kávét szeretnének inni.

Hajdú Balázs, a Rokusch üzletvezetője munkában

– Hogy látod, a környékbeliek mennyire kaptak rá a helyre?
– Az egyetem közelsége természetesen segít, noha december közepén nyitottunk, a vizsgaidőszak közepén, szóval egyelőre mi is kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz a forgalom, ha végre szorgalmi időszak lesz. Ugyanakkor az minket is meglepett, hogy mennyien jönnek hozzánk olyanok, akiknek semmi köze nincs az egyetemhez. A környéken élők gyorsan megtaláltak minket, és olyan visszatérő vendégeink is vannak, akik olyan igazi kávékedvelők, akik tudják, hogy a belváros számos jó kávézója mellett itt is minőségi, profin elkészített kávékat ihatnak.

– Nem esik ki a Rókus sétány azoknak, akik csak egy jó kávét akarnak inni?
– Nem igazán, legalábbis nem tűnik úgy. A tömegközlekedés jó, sok busz jár erre, és autóval is könnyen megközelíthető a környék. Nagyon sok pécsinek egyébként nem kiesőbb ez a városrész, mint a belváros.

Egyszerű és kifinomult a beltér

– Nem régóta vagytok itt, de talán rálátsz már arra, hogy mennyire pörög mostanában a városrész.
– Egy kis állandóság a minőségben jót fog tenni a környéknek, voltak és vannak is itt olyan helyek, melyek kinyitnak és gyorsan be is zárnak, de sok, hosszú évek óta sikeresen üzemelő jó étterem és kávézó is van a közelünkben. Úgy látszik számomra, hogy működik a környék, de ahhoz, hogy mi is sokáig itt tudjunk maradni, sokat kell tennünk.

Minőségi kávéval tágítják ki a belvárost

– Ahhoz, hogy ez sikerüljön, van valamiféle tervetek vagy koncepciótok?
– Időtálló dolgot akartunk létrehozni itt, a hely kialakítása, a beltér, valamint a kínálat tekintetében is egyfajta kifinomult egyszerűséget céloztunk meg. A túlgondolt helyeket nehezebb fenntartani. A célunk az, hogy európai színvonalú szolgáltatást és élményt nyújtsunk egy fiatalos, környezettudatos, fenntartható, jó helyi alapanyagokkal jól dolgozó helyen. Egyszóval egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ami nem csak itt a Szigeti külvárosban és az Egyetemvárosban, hanem Európában bárhol megállná a helyét.

hirdetés
Hirdetés