Figyelem: megkezdődött a munka Szigeti úton, változott a forgalmi rend

Nagy munka kezdődött a Szigeti úton március elsején: épül a nyugati városrészi kerékpárút, ezzel párhuzamosan pedig teljes útzár mellett három ütemben felújítják vízhálózatot is. Az önkormányzat sajtóközleménye.

hirdetés
Uránia Mozi

Hétfőn kezdődött meg a teljes útzárral járó munka a Szigeti úton, amelynek keretében a nyugati városrészbe vezető kerékpárút épül, és felújítják a vízvezeték-rendszert.

Az építkezés miatt a Szigeti utat a Faludi Ferenc és a Gyümölcs utca között lezárták, ide legfeljebb a célforgalom hajthat be, keleti irányból.

Ahogy arról a Pécsi Városfejlesztési Zrt. az érintett területen lakókat tájékoztatta:

hétfőtől lezárták a Szigeti út Faludi Ferenc és Gyümölcs utca közötti szakaszát.

A beruházás részeként hétfőn a geodéziai előkészítést hajtották végre, kedden pedig elkezdődtek a bontási munkálatok.

A burkolat marása a Faludi Ferenc utca irányából indul és halad kelet felé.

Mivel a Faludi Ferenc utca vonalában a gerincvezeték csere miatt teljes szélességben átvágják az úttestet, a célforgalom a lezárt területre a város felől keleti irányból, a Gyümölcs utcánál, a Szigeti útról hajthat be.

A lezárt területre a bejárás egyedi engedélyekkel, valamint egyedi igények alapján csak a célforgalom számára megengedett.

A lezárással, a burkolatbontással érintett területen belül az üzletek, a vállalkozások nyitvatartási időben gyalogosan elérhetőek, illetve egyedi esetekben gépjárművel (nagyobb méretű termékek szállítása, műszaki vizsga) is megközelíthetők.

Képek a munkaterületről:

A témában korábban írtuk:

Volt némi torlódás reggel a Szigeti úti lezárás miatt

Emlékeztető: március elsejétől egy időre elfelejthetjük a Szigeti utat

Új kerékpárutat építenek a Szigeti úton, felújítják a vízhálózatot is