Közel 300 pécsi kollégista lepte el a Széchenyi teret május 11-én egy látványos flashmob erejéig, melynek felemelő mondanivalója is volt.

A pécsi kollégiumok két és fél év kényszerkihagyás után idén is megtartották hagyományos Széchenyi téri flashmobjukat, melyen 8 kollégium 285 diákja vett részt.

Szilágyi Zoltántól, az esemény szervezőjétől megtudtuk, hogy az idei flashmob központi üzenete arra az „örömérzésre” világít rá, amelyet a járványhelyzet enyhülése, a korlátozások feloldása, a társas kapcsolatok újjászületése okoz. Nem véletlenül volt a flashmob szlogenje az, hogy „Újra itt!”.

Emellett az ukrán-orosz háborúra utalva fontosnak érezték a béke megjelenítését is, amit a diákok alkotta kézfogás-alakzat szimbolizált.

A délután 5 órakor kezdődött akció koreográfiájában sok ismerős témát érintettek: megjelenítették a karantén elszigeteltségét, a vírushelyzetben átélt mozdulatlanságot, majd a korlátozások megszűnését követő ölelkezés és pacsizás következett, aztán a barátságot és összefogást és békét jelképező említett kézfogást formálták meg, végül egy felszabadult tánccal zárták a semmiből kialakult műsort.

Az alábbi képeket köszönjük a szervezőknek:

Hirdetés