A Föld belső hőjével fűtik majd ezt a baranyai ovit

A meglévő geotermikus rendszerrel fűtik majd Bóly legújabb óvodáját és bölcsődéjét, aminek építése idén tavasszal indul meg, az alapkövét már letették. A félmilliárd forintos beruházással a korábbihoz képest 43 férőhellyel lesz több az intézményben. A beruházásra mintegy félmilliárd forintot költenek. 

Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: ezen kívül még 16 települést érint az óvodafejlesztés

Még tanuszodát és tornaszobát is kapnak a legkisebbek az új bólyi óvodában és bölcsődében. A meglévő 165 férőhelyes intézményt bővíteni nem lehetett, így egy új, korszerű épület kialakítására kerül sor.

– Nemcsak a legkisebbeket érinti ez a beruházás, hanem a bólyiakat is. A szomszédos 12 hektáros kastélyparkban játszóterek készülnek, az épület előtt pedig parkolókat, kerékpártárolókat alakítunk ki – mondta Hárs József, Bóly polgármestere.

Több mint 40 család életét könnyíti meg a beruházás

Az új intézményben 6 óvodás csoportban 180, 2 bölcsődei csoportban 28 kicsit tudnak majd ellátni, így a korábbihoz képest 43 gyermekkel többet tudnak fogadni.

Játszóteret, parkolót és kerékpártárolót is építenek Bólyban

– Bóly egy dinamikusan fejlődő település és a jelenlegi fejlesztést a növekvő gyereklétszám indokolta. A város vezetése mindig előre gondolkodik, és ha a kormány a megyén keresztül forrást biztosít, máris előveszik a fiókban lévő terveket, és az elsők között rajtolnak – mondta Hargitai János, a terület országgyűlési képviselője.

Ezen kívül még 16 településen lesz építkezés

A Baranya Megyei Önkormányzat döntése alapján 16 településen újulnak meg, illetve épülnek új óvodák, bölcsődék, több mint hárommilliárd forint értékben – mondta Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke a fejlesztés kapcsán.

Megépült a Bólyi Ipari Parkhoz vezető elkerülő út

Március végén adják át azt az elkerülő utat, ami a Bólyi Ipari Park fejlesztésének részeként valósult meg. A közel 300 millió forintos beruházással a város célja az volt, hogy vállalkozások számára befektetőbarát gazdasági környezetet teremtsenek. Az ipari park fejlesztése nem áll meg, a jövőben új üzemcsarnokot is létesítenek. A teljes projekt költségvetése 800 millió forint, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében finanszíroznak.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

hirdetés

Hirdetés