Fotókat hozott nyilvánosságra a CMM a mecseki tarvágásokról

Közel kéttucatnyi olyan felvételt hozott nyilvánosságra a Civilek a Mecsekért Mozgalom annak érdekében, hogy megmutassa, milyen következménye volt annak, hogy a Pécsi Erőműben Péterffy Attila vezetése alatt közel 3 millió tonnányi fát égettek el. 

A CMM továbbra is úgy látja, hogy „tarra vágtak sok száz hektárnyi, egybefüggő erdőrészeket, és alapos a gyanú, hogy ép és egészséges fákat égettek el a pécsi hőerőműben”.

A mozgalom úgy számol, hogy 3 millió tonnányi hengeres fát és aprítékot tüzeltek el a baloldali polgármesterjelölt, Péterffy Attila által vezetett vállalat kazánjaiban, mindezt pedig a multinacionális cég profitjának érdekében. Ezt arra alapozzák, hogy maga Péterffy a saját céges prezentációs anyagában azt írta, hogy az erőmű tüzelőanyag-igénye évente 450 000 tonna, amelynek 33 százaléka – vagyis közel 150 ezer tonna – erdészeti fa. A balliberális politikus büszke ugyanakkor az általa végzett munkára, és úgy látja, hogy őt nem szakmai alapon támadják a civilek, akik még számolni sem tudnak, ezért legtöbbször róluk lekezelően nyilatkozik. 

A CMM most közel kéttucatnyi fotót is nyilvánosságra hozott, amelyek szerintük azt bizonyítják, hogy 2008-ban jogosak voltak a CMM felvetései, javaslatai s jogosak az aggályaik most is.

Hirdetés