Ha jó befektetési lehetőségeket keres, ez a cikk jól jöhet!

Ha valakinek vannak már megtakarításai, akkor felvetődik a kérdés, hogy hol van a legnagyobb biztonságban a pénze, illetve hogyan tudja hatékonyan növelni a már megtakarított összeget. Ahelyett, hogy a vécétartály mögött rejtegetnénk az aranytartalékunkat, fogadjuk meg a Financer.com pénzügyi tanácsait.

1. Részvény

A részvénykereskedelem nem a legegyszerűbb befektetési lehetőség: meglehetősen nehéz és magas tudás szükséges ahhoz, hogy jó részvényt válasszunk. Ami viszont egyszerűbb lehet az emberek számára, az a részvényekbe fektetés. A befektetők azért szeretik ezt, mivel a nyereség sokkal nagyobb lehet, mint az ingatlanok vagy más befektetési lehetőségek esetén. Ha úgy döntenénk, hogy a nagyobb haszon reményében ezt a befektetési formát választjuk, akkor használjuk ki az egyik legújabb startup cég, a Revolut által kínált lehetőségeket, hiszen nekik köszönhetően a laikusok számára is egyszerűbbé vált a részvényekbe fektetés nem kifejezetten egyszerű folyamata, ami a Revolut-szolgáltatás Metal csomagjának hála nagyon könnyen megvalósíthatóvá vált. Mivel nem biztos, hogy sokan ismerik ezt a szolgáltatást, íme egy oldal, ami segíthet eligazodni a kezdetekben.

A nagyobb hozam érdekében jó megfontolni ezeket a tanácsokat

Ha a tőzsdén forgatjuk a pénzünk, akkor ez azt jelenti, hogy különböző cégektől vásárolunk részesedést. Ha befektettünk egy cég részvényeibe, és ezt követően jobban fog teljesíteni – jobb lesz a pénzügyi helyzete, nagyobb eladásai lesznek, vagy a befektetők nagy lehetőséget látnak a cég jövőjében –, akkor a részvények értéke megnövekszik, ez lehet akár többszörös növekedés is. A többször is említett Revolut segítségével pár kattintással vásárolhatunk részvényt, melyhez előtte természetesen szükséges létrehozni egy felhasználói fiókot, de szerencsére ez csupán pár percet vesz igénybe.

2. Állampapír

Egy másik befektetési forma az állampapír, melyről bizonyára sokan hallottak már, noha nem mindenki tudja, hogy mi is az. A Financer.com oldala ebben is segít: az állampapír egy olyan államok által kibocsátott dokumentum, amelyik igazolja, hogy tulajdonképpen pénzt – természetesen forintot, de lehet deviza alapú is – adtunk kölcsön az állam számára. Az államnak adott kölcsönért cserébe az egy előre meghatározott kamatot fizet az állampapír birtokosának. A kölcsönünk pedig meg is térül, annak visszafizetését ugyanis az állam 100 százalékban garantálja (hiszen egy állam nagyon nehezen tud csődbe menni, jóval nehezebben, mint egy bank).

Jó megoldásokat kínálnak

Számos típusa van az állampapíroknak, de a leggyakoribb ilyen dokumentumokat – ilyenek például az 1-10 évre szóló kötvények vagy a diszkont-kincstárjegyek – bárki megvásárolhatja. Léteznek továbbá olyan, csak a lakosság számára szóló értékpapírok, amelyek sokkal kedvezőbben fizetnek. Ha egy kicsit tovább böngésszük az oldalt, megtudhatjuk ugyanis, hogy egy egyéves kötvény kamata 1,6 százalék körül van, a többévesé viszont nem megy 3 százalék fölé, egy féléves kincstárjegy viszont 2,75 százalékos kamattal bír, az egyéves már 3 százalékkal. Ahogy a számokból is látszik: sokkal kifizetődőbb, ha lakossági papírt vásárolunk, melynek egyébként egy másik előnye, hogy rövid időre szól.

3. Ingatlan

Az ingatlanok is nagyon jó befektetési lehetőségek, hiszen mindenkinek szüksége van otthonra, egy olyan helyre, ahol lakhat. Azonban ingatlanokba akkor a legjobb befektetni, amikor gazdasági válság van. A Financer.com oldalát böngészve kiderül, hogy az elmúlt tíz évben csak növekedtek az ingatlanárak, így várható egy esés a közeljövőben. Érdemes megvárni tehát egy újabb krízist, amikor leesnek az árak, és akkor megragadni az alkalmat a befektetésre. Fontos, hogy olyan helyen jobb ingatlant vásárolni, ahol annak az értéke várhatóan növekedni fog.

+1 Tudás

Kevesen gondolnak arra, hogy pénzünket tudásba fektessék, azonban ez az egyik legjobban megtérülő formája a befektetéseknek. Legyen szó akár új készségek megtanulásáról, szakmai fejlődésről, egészséges szokások kialakításáról – ha a pénzt saját magunk fejlesztésére költjük, akkor biztos, hogy a legjobb döntést hozzuk meg. Egy befektetés célja az, hogy több pénzünk legyen. Ezt akkor tudjuk igazán elérni, ha olyan képességeket fejlesztünk ki, amelyek segítségével nagyobb értéket tudunk teremteni, és ez által több pénzt is tudunk majd szerezni.

Hirdetés