Hamarosan indul a Virágos Uránváros-verseny pontozása, a városháza tájékoztatót közölt a tudnivalókról.

hirdetés

2019 májusában indult útnak a Virágos Uránváros környezetszépítő verseny Decsi István alpolgármester kezdeményezésére. A kezdeményezés célja kettős. Egyrészt felhívja a lakosság figyelmét a rendezett városképbe illeszkedő és fenntartható városi zöldfelületek védelmére, másrészt célja a lakosság ösztönzése növénytelepítésre, kertgondozásra, a közterületek ápolásában való részvételre.

A versenyzőknek nincs könnyű dolguk, ugyanis amellett, hogy az időjárás kedvez a kiültetett növényeknek, egyben a kórokozók szaporodását is elősegíti. A meleg párás idő és a gyakran ismétlődő kisebb-nagyobb esők a növények levelei alatti teret folyamatosan párásan tartják, így bizonyos gombabetegségek könnyen elterjedhetnek.

Július 16-17-én kezdődik a pontozás. Háromtagú zsűri keresi fel a versenyben részt vevőket és szemlézi meg a balkonkerteket, előkerteket. A zsűri többek között a társasház előtti közterület összképe, a kert tervszerűsége, növényalkalmazás, fenntarthatóság és közösségi részvétel figyelembe vételével értékeli az előkerteket. A balkonkerteknél pedig szintén figyelembe veszik a növényhasználatot, a fenntarthatóságot és azt, hogy mennyire alkalmazkodik a formai megjelenés a társasház homlokzatához.

A cél az, hogy a verseny után ne csak a legzöldebb, hanem a legvirágosabb városrész is legyen Uránváros.

Hirdetés