Újabb egészségügyi beruházás kezdődhet el hamarosan Pécsett: Újhegyen mintegy 6000 ember kiszolgálására új rendelőt építenek, amelyben két háziorvosi praxis kaphat helyet.  

Zöldmezős beruházással, mintegy 130 millió forintból új rendelőt építenek Pécs-Újhegyen, a Bor utcában, jelentette be kedden Őri László, Pécs alpolgármestere és Haász János, a terület önkormányzati képviselője.

Őri László és Haász János ismertette a beruházás részleteit

– Pécsett a rendszerváltás óta a legnagyobb alapellátás-fejlesztési program zajlik, amelyben több mint 700 millió forintot fordítunk számos önkormányzati tulajdonú háziorvosi rendelő modernizálására – hangsúlyozta Őri László, aki elmondta, e körbe tartozik egyebek mellett a Mecsekoldal, Somogy, Vasas, Hird, illetve a mostani helyszín, Újhegy orvosi alapellátása is.

Őri László hangsúlyozta, Pécs-Újhegyen mintegy hatezren élnek, a városrész egyre népszerűbb a családosok között is. Újhegyen két háziorvosi praxis is működik, magántulajdonú épületben, és egyik sincs jól megközelíthető helyen, a városrész centrumában. Éppen ezért most a Bor utcában, önkormányzati ingatlanon építenek fel egy új rendelőt, amelybe mindkét praxis beköltözhet. A tervek szerint a munkák tavasszal el is kezdődnek, és még idén be is fejeződhetnek.

Most még egy üres telek, tavasszal indulnak a munkák

Haász János képviselő arra hívta fel a figyelmet, a mostani helyszín sokkal jobban megközelíthető, közvetlen szomszédságában van a buszmegálló, így az idősek is könnyebben, gyorsabban juthatnak el az orvoshoz. Emellett természetesen a parkolást is megoldják, ami egyébként Újhegy szűk utcáin nem mindig a legkönnyebb feladat.

– A kormány számára kiemelten fontos terület az egészségügy rendbetétele, a szolgáltatások javítása, az infrastruktúra fejlesztése. Ez a beruházás jól illeszkedik a pécsi egészségügyi fejlesztések sorába – közölte lapunkkal Hoppál Péter, aki a terület országgyűlési képviselőjeként maga is szorgalmazta, hogy az egyes városrészek ellátása is javuljon.

Középpontban az egészségügy
Tavaly adták át az új kertvárosi rendelőintézetet, korábban már megújult a Lánc utcai létesítmény, míg nemrégiben a Veress Endre utcai gyógyító központban is sok százmilliós modernizáció indult. S akkor még nem beszéltünk az egyéb pécsi fejlesztésekről, hiszen „pincétől a padlásig” megújult a Dunántúl legnagyobb klinikai központja, a 400 ágyas klinika. Felépült a vadonatúj onkológiai központ, méltó helyre költözött a háziorvosi ügyelet, emellett számos új fejlesztés is előkészítés alatt áll, például az új fogászati klinika kialakítása.