Több balliberális sajtótermék is közölte a napokban, hosszabb lesz a jövő évi tanév, sőt akadt olyan, amelyik szerint már a döntés is megszületett. Ehhez képest a csütörtökön megjelent Magyar Közlöny szerint 2019-ben is június közepén kezdődik a vakáció – nemhogy később, hanem egy nappal korábban, mint idén.

hirdetés

Több balliberális lap is azt közölte a napokban, értesüléseik szerint jövőre nem lesz vége a tanévnek június közepén, mert a kormány egy kéthetes kötelező táboroztatással megtoldja a 2018/2019-es oktatási szezont. Bár a minisztérium közleményben cáfolta a hírt, ez sem sokat számított, a lapokban már a hőségben sínylődő gyerekekről írtak, a szakszervezet pedig a szabadságokról és a kánikula miatt kötelező védőitalokról is elmélkedett.

A csütörtökön megjelent Magyar Közlöny talán egyértelművé teszi a helyzetet: rögzíti, hogy a következő tanév utolsó napja 2019. június 14-e, azaz a vakáció jövőre sem kezdődik később, sőt egy nappal még korábban is, mivel az esik péntekre.

Az őszi szünet 2018. október 27-től november 4-éig tart, karácsony előtt december 21-én kell utoljára suliba menniük a diákoknak, és január 3-án kell visszaülniük a padokba. A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2019. április 17-e, és április 24-én folytatódik az oktatás.

hirdetés