Hogyan csempésszünk egy kis trópusi hangulatot az otthonunkba?

Imádsz barkácsolni és szépítgetni a lakásodat? Következzen néhány praktikus és trendi tipp arról, hogyan tudjuk a szürke hétköznapokon nappalinkba hozni a tengerparti hangulatot. 

hirdetés

Ki ne vágyna a munkás hétköznapok helyett valamilyen egzotikus paradicsomban pihenni? Ha ügyesek vagyunk és elsajátítunk néhány technikát, akár a nappaliban is úgy érezhetjük magunkat, mint a tengerparton pálmafák között.

Ahhoz, hogy hamisíthatatlan tengerparti fíling járja át a testünket, először is szükségünk van egy függőágyra. A praktikus darab nem csak totál kényelmes, de sokkal kevésbé meleg, mint egy vastag ágymatrac és pamutágynemű. Ráadásul remekül néz ki és szinte bárhol könnyen felszerelhető.

Lássuk, hogyan tudunk magunk is összeeszkábálni egy kinti és benti használatra is alkalmas darabot.

Ha kész a függőágy, olvassuk el korábbi tippjeinket arról, hogy tudjuk hűsíteni a lakást! Hiszen mennyivel jobb egy izgalmas könyvvel belevetni magunkat az újonnan összeállított bútordarabba, ha nem tikkasztó hőségben kell ezt megtennünk.

Ha frissítő koktélra is vágyunk és van némi szabad helyünk, gondolkozzunk el egy saját bár kialakításán is. Hiszen mennyire menő, ha barátainkat saját készítésű bárpult mellé ültethetjük le, illetve magunknak is innen tölthetünk? Sajnos a hűtés kérdése nem merül fel a videóban, de néhány jégkocka és tárolóedény ezt a problémát is megoldja. Nekünk mindenesetre nagyon tetszik az egyszerű, de mégis mutatós megoldás.

A flamingóminta nagyon trendinek számít az öltözködésben és az otthoni dekorációkban is. Ha van kertünk és ezt a nyári kiszáradás fenyegeti, valamint itt is szeretnénk a rózsaszín madarakkal feldobni a helyszínt, mindenképp próbáljuk ki EZT a kerti locsolót.

Forrás: Rain on a Tin Roof

Itt a focivébé és nem tudjátok hol nézni a meccseket, mert minden kocsma tele van? Akár a kertben, akár a nappaliban könnyen berendezhetitek a saját moziképernyőtöket, alig kell hozzá alapanyag. Ha valakinek kicsi gyerekei vannak, biztos, hogy szintén nagyot szakít a dologgal, a porontyok imádni fogják a nagy vásznon nézni a meséket.

IDE kattintva lépésről lépésre láthatjuk, mennyire könnyű és nagyszerű a kivitelezés.

Forrás: Hosting

Íme néhány ötlet, hogy lakásunk kinézetét is igazán nyárivá változtathassuk!

Nem csak karácsonykor ékesíthetjük az otthonunkat üveggömbökkel (Forrás: Shelterness)
Hogy legyen hol őrizni a nyári emlékeket, álmokat (Forrás: Lovedediys
Imádni való dekorációs ötletek, hogy szebb legyen a nyári otthonlét (Forrás: Myamazingthings)