Jelentős új kereskedelmi beruházásokra van esély Pécsett, értesült lapunk. Nem kizárt, hogy az IKEA veti meg a lábát a közeljövőben a baranyai megyeszékhelyen. 

hirdetés

Mérlegeli az IKEA, hogy a három budapesti központja után vidéken is nyit kisebb alapterületű lakberendezési áruházat, írja a Világgazdaság. A lap azt közölte, lehetséges helyszínként akár Debrecen, Szeged, Pécs vagy Győr is szóba kerülhet a későbbi terjeszkedés során. Ehhez még egy feltételnek teljesülnie kell: a svéd lakberendezési világcég nyáron Csehországban nyit egy ilyen, úgynevezett pop up store üzletet, ha ennek a fogadtatása és bevétele megfelelő lesz, megindulhat a rendszer más országokban, így hazánkban is.

Pécsett egyébként a konkurencia már jelen van, hiszen a nagyobb lakberendezési láncok közül áruházat üzemeltet a Kika, a Jysk, 2016 óta pedig a Baumax helyén működik a Mömax is (rá egy évre nyílt meg a Mömax debreceni, szegedi egysége).

A világszerte jól ismert, összeszerelhető bútorok otthona

Ugyanakkor a közeljövőben meg is nyílhat egy másik nagy kereskedelmi lánc új egysége Pécsett, mégpedig a belvárosban. Lapunk értesülései szerint egy olyan multi jelezte, hogy egységet nyitna az Árkáddal szembeni egykori Centrum Áruházban, amelyik még nincs jelen Pécsett. A Centrumban a közelmúltban üressé is vált egy nagyobb méretű üzlethelyiség, ami akár alkalmas lehet erre a célra.