Ilyen még nem volt: egy buli, amitől pálmák nőnek a kultúrnegyed koncerttermébe

Pálmákkal és egyéb növényekkel lesz tele február 22-én a Zsolnay-negyed E78-as koncertterme, a nemrég a tettyei kőbányát techno-bulivá változtató LEGAL fiatal pécsi szervezői ugyanis megunták, hogy tél van és hogy ilyenkor nem lehet szabadtéri partikat összehozni a városban. A trópusi hangulatú teremben 5 kitűnő dj mellett fellép majd a Mongooz and the Magnetből ismert Ian O’Sullivan is.

hirdetés
Uránia Mozi

Nem akármilyen buli lesz a Zsolnay Negyed E78-as koncerttermében február 22-én. Ez pedig nem egy szokásos partiajánlós lózung, a fiatal pécsi elektronikus zene-kedvelőkből és zenészekből alakult LEGAL buliszervezői ugyanis valami olyat mutatnak, amire még tényleg nem volt példa a kultúrnegyedben. Nem meglepő ez egy olyan társaságtól, akik tavaly óta nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy élettel és tisztességes elektronikus zenével töltsék meg Pécs elhagyott, különleges helyszíneit. Legutóbbi nyári bulijuk a Tettye felett található kőbányában, azaz a Katlanban volt, ahol 8 kitűnő dj-vel, fantasztikus látványelemekkel, és óriási hangulattal várták a pécsieket.

Persze, joggal merülhet fel a kérdés, hogy mit keres egy LEGAL-buli a Zsolnay-negyedben, ráadásul még csak nem is szabadtéri környezetben, ha már ez a srácok által kijelölt – és nem mellesleg hiánypótló – irány. Kelemen Zoltánnal, a LEGAL egyik tagjával, szervezőjével és dj-ével beszélgettünk arról, hogy mitől is lesz következő programjuk más, mint egy megszokott koncert.

Kelemen Zoltán és a LEGAL megtölti élettel az elhagyott pécsi helyeket

-A tettyei Katlanban szervezett nyári szabadtéri buli után eldöntöttük, hogy nekünk ez lesz a fő profilunk. A Botanik névre keresztelt eseményünket azért hoztuk tető alá, azért szerveztük zárt helyre, mert már nem tudtunk várni, és mivel az időjárás még nem felel meg a szabadtéri partikhoz, mi szerettünk volna egy olyan hajnalba nyúló bulit csinálni, ami télen is szabadtéri hangulatot áraszt. Ezért kölcsönkértünk a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertjéből jó pár trópusi növényt, amiket a tánctérre és a színpadra is kihelyezünk – mondta.

A pécsi pálmaház költözik ak oncertterembe

Közel 30 méretes, szép pálmával és egyéb növényekkel díszítik fel a koncerttermet, amiket persze hangulatos pszichedelikus fények fognak sok-sok színben megvilágítani – emelte ki Kelemen Zoltán, majd hozzátette, hogy mindezen túl egyéb sajátkészítésű díszeket – például nagy papírmasé gombákat – is kihelyeznek majd a terembe. Lényegében tehát az Ozora Fesztivál atmoszférája és egy jó adag fülledt, trópusi, tengerparti hangulat költözik majd az E78-ba, ahol korábban ilyesmi még nem történt. De úgy általában véve Pécsett sem.

Katamii a 2016-os Ozorán:

-A Zsolnay-negyedben örültek a kezdeményezésünknek, hiszen ilyen jellegű, fiataloknak szóló elektronikus zenei koncertek tulajdonképpen alig vannak ott, inkább hangversenyek, előadások. Emellett mi is örültünk, hogy vevők voltak erre, mivel egy nagyon jó lehetőségekkel és akusztikával rendelkező teremről van szó – mondta.

Fellép a The O’Sullivan Three is:

Az este a bemelegítés után egy különleges elektro-akusztikus koncerttel nyit: a Mongooz and the Magnetből ismert Ian O’Sullivan improvizatív, akusztikus soullal és elektronikával vegyes triója vezeti fel a pécsi és budapesti estéket, valamint a már említett Ozora Fesztivált is jól ismerő dj-ket. Itt lesz Katamii, Nova Gravity, Szamy, Captain Knuckles és persze Keleman, azaz Kelemen Zoltán is.

Nova Gravity setje a 2017-es Ozorán: 

Amellett, hogy nyarat csinálnak a télben, a LEGAL a közelgő, kellemesebb időjárásban természetesen újra belevág a szabadtéri koncertek szervezésébe. Két tervezett bulijukra megéri várni. Az egyik újfent a Katlanban lesz, a másik pedig egy olyan elhagyott, jobb sorsra érdemes pécsi helyen, ahol hosszú évek óta nem igazán történt semmi, a legtöbb pécsi bánatára: a Vidámpark helyén.