Keresik a legvirágosabb balkont és előkertet Uránvárosban

Elindult a Virágos Uránváros Program, melynek keretében keresik azokat az előkerteket, balkonokat, amelyek a legszebben vannak beültetve növénnyel. A hatvan éves városrészben, Uránvárosban eddig is nagy hagyománya volt az előkertek gondozásának, most azonban a város vezetése azokat is támogatja, akik kedvet kapnak szépíteni a környezetüket. Szombaton a Hajnóczy piacnál negyven rekesz egynyári növényt ajándékoztak azoknak, akik csatlakoztak a programhoz.

hirdetés

Az uránvárosiak maguknak is összeválogathatták a rekesznyi virágot, amit házuk elé vagy balkonjukra szeretnének ültetni. Az elhelyezésben és gondozásban Pécs főkertésze is segítségükre volt.

Kategóriánként az első 20-20 jelentkezőnek indulási virágcsomagot adtak át a megújult Hajnóczy piacon

– Ez nemcsak egy városszépítő, hanem közösségépítő projekt is egyben, aminek célja, hogy a társasházak előkertje vagy akár a házak balkonjai még virágosabbak legyenek. Mi pedig ehhez ajándék virágokat is adtunk az ültetni vágyóknak – mondta Nagy Ervin, Pécs főkertésze.

Andrea kislányával, Lilivel vállalkozott arra, hogy a társasházuk előkertjét és saját balkonjukat is megszépíti

A Virágos Uránváros Programot Decsi István, Pécs alpolgármestere kezdeményezte. Azok jelentkezhettek, akik Pécs egyik legidősebb városrészében élnek, és szeretnék megszépíteni környezetüket. A programban társasházakban élők közösen, de egyénileg is részt vehetnek.

Uránvárosban hagyománya van annak, hogy művelik az előkerteket, de eddig főként idősek tették ezt. Ezzel a programmal szeretnék bevonni a fiatalokat – mondta Decsi István, Pécs alpolgármestere, a Virágos Uránváros ötletgazdája

– Szeretnénk, ha nemcsak a legzöldebb, hanem a legvirágosabb városrész lenne Uránváros – mondta Decsi István. Az alpolgármester hozzátette: a program egy verseny is egyben, hiszen augusztusban végigjárják majd azokat a házakat, amelyek részt vesznek a Virágos Uránváros Programban.

A legszebben gondozott kerteket, balkonokat szeptemberben díjazzák is

A főkertész tanácsa: balkonládába érdemes olyan futónövényt ültetni, ami ráborul a ládára. De az erkélyeken olyan kaspó is elhelyezhető, amiben nagyobb növény ültethető. Az előkertekbe inkább bokros, egynyári növények ültetése javasolt.

Hirdetés