Mintegy 50 hektárnyi terület immár állami kezelésben van a pécsi Déli Ipari Parkban, az ingatlanegyüttest osztrák magántulajdonból vásárolták ki. Ez pedig azt jelenti, hogy egy állami cég is keres befektetőket Pécsre.

hirdetés

A közelmúltban mintegy 50 hektárnyi területet vásárolt meg az állami NIPÜF Zrt. külföldi magántulajdonból a Déli Ipari Parkban. Bár az ipari területre a közelmúltban megérkezett az első betelepülő cég, ennél nyilvánvalóan többre van szükség. Az Inpark márkanéven futó állami társaság fő feladata az országos iparipark-hálózat fejlesztése, ebbe a körbe került be a pécsi Déli Ipari Park is.

Van már cég a Déli Ipari Parkban, de természetesen több is kellene

– Pécsi fejlesztési területünk mind gyártással foglalkozó, mind logisztikai tevékenységet végző cégek részére megfelelő, illetve olyan cégek számára is kiváló választás lehet, melyeknek országos depóhálózatra van szükségük – közölte lapunk megkeresésére az állami társaság. Kiemelték: értékesítési csapatuk számos befektetővel és nemzetközi ingatlanközvetítő ügynökséggel tárgyal folyamatosan az ipari park hasznosításáról.

Újabb ipari cégek érkezhetnek

Az állami cég arra összpontosít, hogy olyan tőkeerős vállalkozások telepedjenek le,  amelyek munkahelyek teremtése, új technológiák meghonosítása és a helyi adóbevételek növelése révén élénkítik a gazdaságot.

A közösségi tulajdonba kerülés és a szemléletváltás Pécs számára kedvező lehet, hiszen a magántulajdonosnak a területekből származó haszon lehetett az elsődleges, most viszont a munkahelyteremtés és a helyi adóbevételek növelése is számít.

Hazai és külföldi befektetőkkel is tárgyalnak

A mintegy 50 hektáros terület önmagában már jelentősnek számít fejlesztési szempontból. Az átszámítva közel 500 ezer négyzetméternyi ingatlan nagyságának érzékeltetéséül érdemes ugyanis tudni, hogy a Mercedes kecskeméti, új, várhatóan idén elkészülő karosszériaüzeme 99 ezer négyzetméteres lesz.