Különleges esttel segítenek az árváknak a pécsiek

A csíksomlyói árvaházakban élő 200 magyar árva gyermek megsegítésére rendeznek nem mindennapi jótékonysági gálaestet a Kodály Központban. A március 18-ai koncerten a műkedvelők láthatják a Pécsi Balett ősbemutatóját, világhírű operaénekesek és zenészek mellett pedig fellép a pécsi VoiSingers kórusa is!

Nagyszabású jótékonysági gálaestet rendez a csíksomlyói árvaházakban élő 200 magyar árva gyermek megsegítésére a Pécsi Balett és a Szent István Lovagrend a pécsi Kodály Központban március 18-án 19 órakor. A „Csibészek a Csibészekért” elnevezésű gálakoncerten a legnevesebb magyar operaénekesek lépnek majd fel, meghallgathatjuk Kolonits Klárát, Wiedemann Bernadettet és Kovácsházi Istvánt, a Magyar Állami Operaház vezető szólistáit, akik mellett fellép az operaház erdélyi származású vezető baritonistája, a világ nagy operaházainak és a New York-i Metropolitan Opera ünnepelt sztárja, Molnár Levente is, valamint Szécsi Máté operaénekes. A világhírű énekesek műsorát a pécsi Dinyés Dániel zongoraművész fogja kísérni. Ha ez nem lenne elég, a jótékonysági koncerten a pécsiek számára közel sem ismeretlen, országos hírű VoiSingers kórus meglepetésműsort ad!

A pécsi VoiSingers is fellép

A gálaest házigazdája Uhrik Dóra Kossuth- és Liszt-díjas táncművész mellett Szécsi Máté operaénekes, a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. programigazgatója és a nagy múltú jótékonysági koncert kezdeményezője lesz, aki lapunknak elmondta, hogy az első koncertet a csíksomlyói magyar árvák megsegítésére 1999-ben szervezte egy barátja kérésére.

A Pécsi Balett ősbemutatóját is láthatjuk

– Egyből beleszerettem ebbe a tiszta, őszinte ügybe és a csíksomlyói gyerekekbe. Már húsz éve támogatom őket, több jótékonysági koncertet szerveztem nekik Budapesten, Pécsen és Erdélyben is. A koncertek teljes bevételéből tartós élelmiszert, ruhákat, játékokat és műszaki cikkeket vásároltunk az árvaházakban nevelteknek, az igényeiknek megfelelően. Így lesz ez a márciusi gála után is – mondta az operaénekes, aki már több mint 15 alkalommal járt a csíksomlyói árvaházakban, hiszen ő is részt vesz az adományok átadásában.

– Az árva gyerekek családi házakban laknak a nevelőikkel, egymással és egymásnak élnek, becsületesen, de sajnos mélyszegénységben. A jótékonykodók pénzadományaiból épült Csíksomlyón számukra egy asztalos- és egy autószerelő-műhely is, amelyekben majd, ha felnőnek, és szeretnének, dolgozhatnak is. Nagyon sokat dolgoznak ott továbbá azért is, hogy ezek a gyerekek, ha kikerülnek az árvaházakból, tanulhassanak, akár a felsőoktatásban is, de mindig szükségük van a segítségre, az adományokra – mondta Szécsi Máté.

Aki úgy érzi, hogy szívesen támogatná ezt a nemes ügyet, az már most írja be a naptárjába március 18-át! Persze az est nem csak a nehéz sorsú árva gyerekekről, hanem a zenéről és a zenekedvelőknek is szól, akik a gála programjától garantáltan nem fognak csalódni. Az esemény első részében a Pécsi Balett ősbemutatóját, Molnár Zsolt Harangozó-díjas és Fülöp Viktor-ösztöndíjas művész Belső vonzás című koreográfiáját láthatják a pécsiek. A balettelőadás után, az est második részében az operairodalom gyöngyszemeit adják elő a Magyar Állami Operaház világhírű énekesei, és ekkor kerül majd sor a VoiSingers meglepetéselőadására is. A szervezők a szünetben további programokkal és jótékonysági könyvvásárral várják majd a műkedvelő – és a koncert céljával rokonszenvező – vendégeket.

A Harangozó-díjas Molnár Zsolt koreográfiájának címe: Belső vonzás

A gála kezdetén köszöntőt mond Gergely István ‘Tiszti’, a csíksomlyói árvaház vezetője és Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, az est fővédnöke.

Időpont: 2019. március 18., 19 óra

Helyszín: Kodály Központ

A belépőjegyekről és egyéb információkról a Kodály Központ, valamint a Pécsi Balett honlapján tudhatnak meg többet.

Hirdetés