Különleges nyári könyvvásárt rendez a pécsi NAV!

Óriási nyári könyvvásárt hirdet a pécsi NAV, de ha valakinek kotrógépre van szüksége, az se legyen rest, irány a hatóság elektronikus árverési felülete!

hirdetés
Uránia Mozi

Csodákra lehet bukkanni, ha az ember veszi a fáradtságot és átböngészi a pécsi NAV árverési honlapját. A hatóság által lefoglalt, birtokba vett portékák között ugyanis nem mindennapi ingóságok és ingatlanok bújnak meg, melyeken jót nevethetünk, rájuk csodálkozhatunk, vagy egyből kattinthatunk a licitgombra!

Nem teljesen ilyen árverésről van szó

Röviden és tömören a NAV árverési felülete a következőképp működik: az árverésén bárki lehet vevő, aki regisztrálta magát az Ügyfélkapun és elfogadja az árverés szabályait, az aukciókon résztvevők pedig az árverés befejezéséig anonim módon kattogtathatnak a licitgombra, ahogy jól esik. De ne is húzzuk tovább az időt, nézzük, hogy milyen cuccokra költhetjük a pénzünket a NAV „nyári leértékelésén”.

Hihetetlen nyári könyvvásár a NAV-nál

A NAV munkatársai találhattak egy igazán méretes könyvkupacot, feltehetően egy csődbe ment könyvesboltban vagy az mellett (csak sejtjük, hogy melyik könyvesboltról lehet szó, de nem is ez a lényeg), lefoglalta az olvasmányokat, és most közkinccsé teszi azokat! Elképesztő tételekről van itt szó, mind a könyvek mennyiségét, mind pedig kikiáltási árukat illetően. Az alábbi kép mindössze egy részletét fedi le a licitálásra kínált könyveknek:

Könyvdömping! (Forrás: NAV)

De itt van még egy adag olvasnivaló, ha valaki nem hinné el, hogy mekkora könyvfesztivált tart az adóhatóság:

A könyv a legszebb ajándék, még ha lefoglalt könyvekről van szó, akkor is (Forrás: NAV)

Az árak a fenti képeket nézve bizonyára megragadják a szemeket, mi sem hittük el, mikor először láttuk. De nem kell megijedni (vagy hát, nem nagyon), ezek az összegek nem egy darab könyvre értendők, hanem több százra. Bizony, nem ám csak úgy licitálgatunk egy-egy kötetre, itt nagyban megy a játék. Ha nincs szüksége 350 darab montreali zsebkalauzra, akkor inkább máshol költse el a könyvcsomag 210 ezer forintos becsértékét.

Stresszoldó színezőkönyv a NAV-tól (Forrás: NAV)

De meg is fordíthatjuk a dolgot: ha nincs nagyobb vágya 500 darab ugyanolyan stresszoldó színezőkönyvnél (Sara Muzio – A fantázia virágai), akkor Öné a pálya! Mindössze 2 és fél millió forint a csomag becsértéke, de szerencsére a minimális ajánlat ennek csak a fele, ha pedig ennél az 1 és negyed millió forintnál senki nem licitál feljebb, egy életen át színezhet végtelen nyugalomban, és még „spórolt is” (augusztus 10-től 13-ig megy a licitálás).

Hajdú Péter igazi arca keresi új tulajdonosát (Forrás: NAV)

Vörös Tamás „Mr. Frizbi – Hajdú Péter igazi arca” című könyvéből 500 darabot árul a hatóság, a minimális ajánlat 1 millió forint, a becsérték 2 millió forint, a könyvek eszmei értéke viszont felbecsülhetetlen. Ha tehát valakinek van 500 Hajdú Péter-rajongó barátja-ismerőse, az ne hagyja ki a NAV ajánlatát, hiszen tökéletes ajándék lehet ez számukra. De ha valaki csak saját magának újítaná be a Mr. Frizbit, azt is tökéletesen megértjük. Az árverés szintén augusztus 10-én kezdődik és 13-án végződik, érdemes előre beírni a naptárba.

Dolgok, amikre valakinek szüksége lehet

Legyen elég ennyi a könyvekből, hiszen leendő tulajdonosára vár egy használt Caterpillar M 312 típusú forgókotró is! A gép becsült értéke 9 millió 300 ezer forint, és bizony nem esélyes, hogy a minimális ajánlatért, azaz a fenti összeg feléért el tudja majd vinni bárki, aki mondjuk építkezne, vagy aki simán szereti a kotrógépeket.

Kotorjanak a NAV kotrógépével! (Forrás: NAV)

Ha inkább kicsiben utazna a NAV aukciós felületén, arra is van megoldásunk. Vegyen „fröccsöntő géphez csatlakoztatható hurkatöltő henger készítő szerszámot”! Ez a ránézésre prehisztorikus kütyü nyilván azoknak lesz a szíve csücske, aki rajong az antikvitásokért, és szeretne hurkatöltőjéhez hengert készíteni, jelentsen ez bármit is.

Íme:

(Forrás: NAV)

A becsült értéke ennek a hiánypótló műszernek 42 ezer forint, mi pedig szorítunk a NAV-nak, hogy augusztus 13-ig megtalálják azt a valakit, aki ezt az összeget kiperkálja, mivel egy új hurkatöltő ára nagyjából 10 ezer és 30 ezer forint körül mozog, az antik hurkatöltők ennél jóval olcsóbbak.

Végezetül itt egy 1993-as Saeco Via Toretta márkájú szemes, darálós kávéfőzőgép, aminek a becsült értéke 40 ezer forint. Egyebet nem fűzünk hozzá:

(Forrás: NAV)

hirdetés
Uránia Mozi