Nemzetközi mércével nézve is rendkívül színvonalas a Vörös Niki Quartet legújabb lemeze, a „Left Alone”, amit július 16-án mutatnak be Pécsett a Zsolnay Negyedben, a Pirogránit esték programsorozat keretén belül.

hirdetés

Vörös Niki a hazai jazz egyik meghatározó alakja. Az andalító dallamokat látványos fényfestés fogja kísérni, még hangulatosabbá téve a nyári éjszakát.

„Vörös Niki virtigli jazzénekesnő, aki bármilyen jó anyagból képes minőségi jazzt alkotni. Enyhén füstös hangja beleillik a hagyományba, ötletesen, de mértéktartóan rögtönöz, érzéssel énekel, és nagyszerű összhangban működik zenészeivel. Első albumán a néhai Michel Legrand dalainak eredeti és friss jazzinterpretációit halhattuk. Most bemutatott második lemezét a fekete amerikai énekesnő-dalszerző-színésznő és polgárjogi aktivista, Abbey Lincoln szerzeményeinek szenteli.  A hazai közönség egy része talán nem is hallotta még a 2010-ben elhunyt Abbey Lincoln nevét, pedig markánsan egyéni, palástolatlan érzelmeket kifejező dalai, szenvedélyes előadásmódja és kifejező stílusa meghatározó befolyást gyakoroltak Cassandra Wilsonnal kezdve az amerikai énekesnők új generációjára. Nem véletlen, hogy Nikiék új albumát, melynek anyagát a trombitás Subicz Gábor játéka is gazdagítja, ez a csodálatos művésznő inspirálta” – írta Pallai Péter.

Vörös Niki – ének, Subicz Gábor – trombita, szárnykürt, Vörös László – zongora, Csuhaj-Barna Tibor – bőgő, Jeszenszky György – dob

Jegyek korlátozott számban kaphatók, kattintsunk ide.

(x)