Mecseki Srácok – vélemény: Színjáték az egész

„Bár Gyurcsány Ferenc emlékezetes őszödi beszéde után nem lehet sok illúziónk, mi is fortyog a Demokratikus Koalíció boszorkánykonyhájában, azért a pécsi DK üléséről kiszivárgott hangfelvételen mégis elcsodálkozik az ember. Olvasgatja a Magyar Nemzet által készített cikket, és egyik ámulatból a másikba esik” – írja a Mecseki Srácok.

hirdetés
Uránia Mozi

„Nyíltan beszélnek arról a Demokratikus Koalíció tagjai, hogy nem ám baloldali, vagy pláne DK-s néven akarnak indulni Pécsen a jelöltjeik, hanem civilek lesznek, függetlenek, ellenzékiek. A baloldali név és pártjelvény már ciki, és tulajdonképpen az derül ki, ezzel a trükkel akarnak bejutni a közgyűlésbe – hátha a pécsiek bedőlnek.

Az ülésen arról beszélnek, hogy olyan gyanús pénzügyi kör pénzeli a pártot, akit maguk a párttagok neveznek bűnözőnek – elképesztő, hogy ilyen lehet. De minden rendben, hiszen milliók jöttek a kampányra, úgyhogy a rendszer marad.

Vagy említsük azt, hogy a párt helyi vezetője olyan szinten szólja le az amúgy szövetségesnek szánt pártokat, például az LMP-t, hogy ellenségnek is beillene egy ilyen megnyilvánulás. Kérdés persze, mit szól ehhez az LMP, vagy még inkább: mit szólnak az LMP szavazói?

Azon is érdemes elgondolkodni, amit a magát függetlenként hirdető, de a DK, az MSZP és a Momentum által támogatott polgármesterjelöltről mond a DK helyi vezetője: becsvágytól fűtött ember, aki nagyon gyorsan akar menni előre, még annak árán is, hogy Mellár Tamást kigolyózza. Érdekes, hogy zárt ajtók mögött így beszélnek, míg a nyilvánosság előtt az összefogást mantrázzák.

Az sem semmi, amikor a DK helyi vezetője bevallja: ha a momentumosokkal vagy a szocialistákkal politikai dolgokról beszél, két perc alatt összevesznek. Ehhez képest nemrég egy asztalnál ültek, az összefogásról beszélve – akkor az a jelek szerint csak színjáték volt, nagyon úgy tűnik.

Persze adódik a felvetés: ha két perc alatt összevesznek bármin, hogyan akarnak együtt várost vezetni? Erre viszont van válasz is: ilyen vezetést láttunk már, amikor Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke volt a miniszterelnök. Emlékszünk rá, és azt is tudjuk, hová vezetett.”