Még véget sem ért az IH felújítása, de már nagy az érdeklődés az irodák iránt

Nyár közepén nyithat a szolgáltató központoknak, tanácsadó cégeknek otthont adó önkormányzati tulajdonú irodaház.

hirdetés
Uránia Mozi

A végéhez közeledik az Ifjúsági Ház 1,2 milliárd forintba kerülő felújítása. Mint Ruzsa Csaba alpolgármestertől megtudtuk, nyáron nyithat az irodaházzá átalakított legendás épület.

Az ingatlan a városé, de az irodákra kiírt bérleti pályázatot az önkormányzat cége, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. bonyolítja, ahogy az üzemeltetés is a PVH dolga lesz.

Az alpolgármester lapunknak elmondta, a bérleti tenderre akkora az érdeklődés, hogy már most látszik, a nyár közepén várható nyitáskor az IH összes irodájának lesz bérlője. Nemzetközi szolgáltató és tanácsadó cégek költözhetnek be az épületbe, szám szerint négy bérlő.  Akiknek itt nem jut hely, azoknak a PVH máshol fog felajánlani bérelhető ingatlant. 

Az eredetileg egyetlen cég vette volna ki az irodaház több mint kétharmadát, azonban a koronavírus-járvány miatt tavaly tavasszal visszalépett, így újra kellett “pozicionálni” a projektet. 

“A cél minél több végzett egyetemista Pécsett tartása szolgáltatóközpontok betelepítése révén” – fogalmazott az alpolgármester. A beköltöző nemzetközi cégek elsősorban diplomás fiataloknak kínálnak majd állásokat. 

A városvezetés az előzetes piackutatás alapján módosította tavaly nyáron az eredeti terveket, az irodaház alsó szintjén étterem helyett is irodát alakítanak ki. 

Fotógalériánk a helyszínről: