Megnyílt a Fidelitas kerítésbontó ellenzéki kiállítása a Kossuth téren

A határzárat lebontani akaró ellenzéki politikusokat mutatja be a Fidelitas „Kerítésbontók” című kiállítása, melynek plakátjait a Fidesz ifjúsági szervezete Pécsre is elhozta.

Pécsre, egészen pontosan a Kossuth térre érkezett a Fidelitas „Kerítésbontók” elnevezésű országos plakátkampánya, melynek kapcsán tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Böröcz László, a Fidesz ifjúsági szervezetének elnöke.

A Fidelitas plakátjain olyan ellenzéki politikusok láthatóak, mint például Gyurcsány Ferenc és Niedermüller Péter (DK), Karácsony Gergely és Botka László (MSZP), Szél Bernadett (LMP), Vona Gábor (Jobbik), arcképük mellett egy-egy olyan idézet olvasható tőlük, mely a határzárral és annak lebontásával kapcsolatos.

A migráció veszélyeire hívták fel a figyelmet

Böröcz elmondta, hogy azért tartják fontosnak, hogy plakátjaikon bemutassák, hogy a baloldali, ellenzéki politikusok mit is mondtak évekkel korábban a határzárról, mert az embereket tájékoztatni kell erről a problémáról. Kiemelte, hogy az országban a legtöbben tudják, hogy milyen migrációs válságot él meg Magyarország és Európa, és hogy a jövőben több tízmillió menekült érkezhet Európába a Közel-Keletről és Afrikából.

A Fidelitas kiáll a kerítés mellett

– A kontinens legnagyobb problémája a következő évtizedekben a migráció és a bevándorlás lesz. A NATO egy jelentése szerint 60 millió ember indulhat meg, ebből pedig 30 millió Európa felé veszi majd az irányt, így mindent meg kell tennünk azért, hogy Magyarországot megőrizzük olyannak, amilyennek szeretjük és amilyennek szeretnénk látni, ahol a fiatalok megvalósíthatják álmaikat – mondta a Fidelitas vezetője.

Gyurcsány Ferenc véleményét is elolvashatjuk

Ennek tudatában – folytatta – a Fidelitas úgy gondolja, hogy az ellenzékre nem számíthatnak a magyar emberek, ha az ország vezetéséről van szó.

– Jól látható, hogy az ellenzéki politikusok a hatalom megszerzéséért bármire képesek, és amint hatalomra kerülnének, Brüsszel iránymutatásának megfelelően lebontanák a magyar határzárat és betelepítenék a migránsokat – mondta Böröcz.

Szél Bernadett és Mesterházy Attila gondolatait is elolvashatjuk a kerítésről

Az eseményen megjelent két jobbikos politikus is, akik két A4-es lapot tartottak, amin azt írták fel, hogy „azért hazudnak, mert félnek”. A jobbikosoknak Böröcz azt mondta, hogy míg Vona Gábor alkalmatlannak tartja a határzárat az ország megvédésére, addig a Fidelitas Vona Gábort tartja alkalmatlannak az ország vezetésére.

Böröcz László: az ellenzéki politikusok a hatalom megszerzéséért bármire képesek

Hirdetés