Megújulhat a volt pécsi vidámpark területe

Az állatkert leendő igazgatójának már álláspályázatában is meg kell fogalmaznia a terület fejlesztésére vonatkozó szakmai koncepcióját.

hirdetés

Mint ismert, az új városvezetés döntése alapján a városi cégek vezetői csak a pécsiek és a város fejlesztése érdekében végzett nagy súlyú, a napi munkájukon túl végzett komoly plusz feladatok elvégzéséért kaphatják meg a teljes fizetésük 70 százalékának megfelelő prémiumukat (szemben a korábbi gyakorlattal, amikor napi feladataik elvégzéséért kapták meg azt automatikusan, tulajdonképpen ajándékba). Arról, hogy az egyes önkormányzati cégek vezetőinek milyen feladatokat kell prémiumukért teljesíteni, itt írtunk bővebben, ugyanakkor a Pécsi Állatkert igazgatójának prémiumfeladatai között akad egy tétel, amelyet érdemes részletesebben is körüljárni most, hogy az intézmény vezetője a napokban felmondott.

Az említett prémiumfeladat a következő: az állatkert vezetőjének ki kell dolgoznia a 2011-ben bezárt pécsi vidámpark területének olyan rövid-, és középtávú fejlesztési elképzeléseit és hasznosítási lehetőségeit, amik az állatkert profiljához illeszkednek.

2014: bontják a vidámpark épületeit

Ruzsa Csaba alpolgármester lapunknak elmondta, hogy ennek a prémiumfeladatnak a kiírása nem azt jelenti, hogy esetleg a volt vidámpark területére költözhetne az állatkert, és azt sem, hogy újra vidámpark lehetne ott. A cél az, hogy felmérjék: milyen további olyan szórakoztatási és ismeretterjesztő fejlesztéseket lehet megvalósítani a területen azért, hogy az állatkertbe látogatók még több élménnyel gazdagodjanak, hogy minél több időt töltsenek a környéken, vagy épp – ha turistákról van szó – a városban.

Az alpolgármester kiemelte, hogy azért az állatkert leendő vezetőjének feladata ez, mert az intézményben ismerik a hozzájuk ellátogatókat és szokásaikat, ami alapján ki lehet dolgozni a kezdeti fejlesztési koncepciókat.

A volt vidámpark területénnek fejlesztése azért maradt az év végén munkába álló új igazgató prémiumfeladatai között, mert az önkormányzat szeretné minél előbb megkezdeni a környék fejlesztésének előkészítését. Az állatkert leendő igazgatójának ezért már az álláspályázatában is meg kell fogalmaznia a terület fejlesztésére vonatkozó szakmai koncepciót, mondta Ruzsa Csaba, hozzátéve, hogy ez alapján készül majd el a konkrét fejlesztési terv, városfejlesztési szakemberek bevonásával.

Kiemelt képünk 2014-ben készült.