Napi cuki: ilyen volt a születés utáni pillanatokban a pécsi alpakabébi

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a napokban egy újabb különleges kisállat született a Pécsi Állatkertben: egy alpakacsikó látta meg a napvilágot. A születés utáni pillanatokról most a zoo egy videót is posztolt a közösségi oldalra. Hát nem édes?

hirdetés

A Pécsi Állatkertnek először a 2018-as évben nyílt lehetősége alpakák tartására. Először egy barna színű csődör, Marci érkezett a zooba, őt követte három kancája. A négy alpaka közül a hófehér szőrű kanca, Nabaja lett a vezér, lévén, ő a legnagyobb méretű állat a csapatban, így hamar kiharcolta magának a vezetői pozíciót. Bár néha a finom falatokért kisebb torzsalkodások előfordulnak, hamar kialakult az összhang a családban. Mi sem jelzi azt jobban, mint az első csikó megszületése.

A kis csődörcsikó szülei bundájának színeit örökölte: bár nagyrészt fehér, mint Nabaja, de van egy barna foltja, mely Marci színéhez hasonlít. Éppen ezért az állatkert munkatársai tréfásan Duettnek keresztelték el az állatot. Az alpakacsikó a patások kicsinyeihez méltóan születését követően néhány órán belül lábra állt, és követte szüleit a kifutóban. Duett egyre bátrabb és erősebb, így már a látogatók is találkozhatnak vele családja körében.

Hirdetés