Megtelnek a pécsi szállodák az ünnepekkor: míg pár éve még ferde szemmel néztünk a hotelekben karácsonyozókra, ma már a legtöbb helyen alig találni szobát az ünnepekre, szilveszterre pedig egyenesen lehetetlen – legalábbis ez derül ki a helyi vendéglátók körében végzett kis körkérdéseinkből.

Van, ahol a munkatársakra tekintettel lemondanak a bevételről, de a legtöbb helyen szenteste is pörögnek a hotelek. Azonban az is általános tapasztalat, hogy ünnepekkor csak a magyarok utazgatnak idehaza, külföldi vendégekkel nem találkozni.

Balatoni Sándor, a Hotel Millennium tulajdonosa lapunknak elmondta, mind karácsonykor, mind szilveszterkor, sőt, a két ünnep között is végig telt ház lesz. Szerencsére ez már hosszú évek óta mindig így van.

– Rengeteg programmal, fizetett bulikkal, vacsoraesttel várjuk a vendégeinket, ezek is nagy sikernek örvendenek minden évben.

Karácsony este a Millennium Hotelben gálavacsora várja a szállóvendégeket

A hoteltulajdonos szerint ilyenkor külföldiek nincsenek, a két ünnep közötti turizmus csak a magyarokra korlátozódik.

Valcsics Cristopher, a Makár Hotel ügyvezetője szerint nagyon fontos, hogy a dolgozóknak is legyen egy nyugodt, otthoni karácsonya, így 24-től 26-ig zárva tartanak – annak ellenére, hogy biztosan jó bevétel származna belőle.

– December 27-től vagyunk nyitva ismét, ekkor viszont már telt házzal működünk újévig. Az utóbbi tíz évben mindig így álltunk a foglalásokkal.

A vezető elmondta, szilveszterkor viszont mindig változatos programokkal kedveskednek a szállóvendégeknek: van gálavacsora, diszkó, bűvész, bor- és pálinkakóstoló, pezsgőpince-látogatás.

A Hotel Palatinusban is hasonló a helyzet: nagyon nagy az érdeklődés a karácsony és a szilveszter iránt.

– December 24-től olyan nyolcvan százalékos a kihasználtság, 25-re már alig van szabad hely, újévre pedig megtelik a szálloda – mondta el Danka András, a Danubius Hotels Group pécsi szállodáinak vezetője. – Pár évvel ezelőtt csak 25-e után indult be a forgalom, de az utóbbi időkben ez mind korábbra tolódott ki.

A Palatinus idén nem csak a Bartók termet nyitja meg szilveszterre

– A belvárosi hotel Bartók termében rendezett szilveszteri ünnepségek iránt mindig óriási volt az érdeklődés, de ilyen nagy talán még sosem – számolt be a vezető. – A szállodai szobák egy részét eddig vacsora nélkül értékesítettük, most már azonban mindegyik azzal történik. Ráadásul a Bartók terem mellett az éttermet is kinyitjuk.

Danka tapasztalatai szerint is egy visszajáró horvát csoporton kívül nincsen külföldi vendég sem karácsonykor, sem szilveszterkor.

Hirdetés