Orbán: könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni

Egyperces Facebook-videóban tájékoztatott ma is Orbán Viktor miniszterelnök a járványhelyzetről. Természetesen a nyitás is szóba került.

Mint a tegnapi, február 23-i kisvideójában a miniszterelnök elmondta, a napokban a járványügyi szakemberekkel konzultál, az első kör véget ért, az egészségügyi tudományos tanács tagjaival találkozott. Ők azt mondták, a harmadik hullám felfutó szakában vagyunk, óvatosnak kell lennünk.

Mindent meg kell tenni azért, hogy még több vakcina érkezzen Magyarországra, és hogy minél többen beoltassák magukat – ismertette.

Lehet-e nyitni, enyhíteni a korlátozásokon? Erre a szakemberek óvatos elutasító választ adtak, majd ha magasabb lesz a beoltottak száma, akkor újra lehet beszélni az enyhítésről – közölte Orbán Viktor.

A konzultációk február 24-én folytatódtak, a mai egyperces videóban azt közölte a miniszterelnök, fontos nap ez, mert most kezdődtek az oltások a kínai vakcinával.

A helyzet nem könnyű, mint mondta, itt a jó hír, hogy több a vakcina, több embert tudnak beoltani, de itt a fenyegető harmadik hullám is, ami felfutóban van.

A szakemberek most is azt kérik, mindenki oltassa be magát.

Orbán azt is kifejtette, könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni.

De egy kérdést megfontolnak: szeretnének megoldást találni az idősotthonok lakói számára, akiket már több mint 80 százalékban beoltottak, és szenvednek attól, hogy nem tudják látogatni őket a szeretteik, nem jöhetnek ki.