Óriási bajban a Fishing on Orfű, sok tízmilliós a veszteség

A kormány döntése értelmében eldőlt: nem lesz idén Fishing on Orfű. Mivel augusztus 15-e után továbbra sem lehet 500 fősnél nagyobb rendezvényt tartani, a nyár végére (át)szervezett fesztiválról is lemondhatunk. A szervezők Facebook-oldalukon posztolták ki a hírt, a csütörtök délelőtti kormányinfón elhangzottakat követően. Mint kiderült: nem csak érzelmi alapon érintett rosszul mindenkit a döntés, a fesztivál anyagi helyzete is aggasztóvá vált.

Ahogy azt a szervezők írják, rengeteg munkát öltek az újratervezésbe, az augusztus végére való átszervezésbe – ez most mind kárba veszett. A fesztivál történetében ez lesz az első év, amikor elmarad. Ezen túl komoly bajba került a Fishing jövője, függetlensége, reklámmentessége, hiszen óriási az anyagi kár.

A Fishing egy teljesen szponzormentes fesztivál, nincsenek szórólapok, reklámot sugárzó kivetítők, így két bevételi forrás van: a belépők és a benti vendéglátás. Nyilván e kettő közül semelyik nem valósul meg idén. Ezzel szemben kiadások vannak: üzemeltetési, infrastrukturális költségek. Az idei évre befektetett pénz már nem jön vissza, ez sok tízmilliós mínuszt jelent.

Ezért kérik a fesztiválozók és mindenki segítségét. A péntek délelőtt induló jegyvisszatérítés során mindenki meghatározhatja egy támogatási rendszer alapján, a visszajáró összegből mennyit venne fel és mennyit hagyna esetlegesen a szervezőknél. Persze a teljes árat is vissza lehet kérni.

Cserébe a szervezők kis ajándékokat ajánlanak fel az adakozóknak, amik kicsit talán kárpótolják az elmaradt fesztivált. A jegyeket viszont muszáj visszaváltani, 2021-ben már nem lesznek érvényesek.

Íme a szervezők teljes posztja:

hirdetés

Hirdetés