Ötszáz forintért állatkertezhetnek a jótékonykodó pécsi gyerekek!

Harmadik éve rendezik meg azt a rendhagyó jótékonysági akciót, melynek keretén belül a Pécsi Állatkert a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülettel összefogva csal mosolyt a rászoruló pécsi gyermekek arcára. Az állatkertbe vitt adományokat az intézmény akciós, igencsak olcsó állatkerti belépőjeggyel honorálja!

hirdetés

Adventkor, a karácsonyvárás, a meghitt elcsendesedés időszakában egy kicsit jobban törekszünk arra, hogy több időt töltsünk szeretteinkkel és hogy örömet okozzunk rajtuk kívül azoknak is, akik az ünnepeket nélkülözésben, ajándékok nélkül töltik.

Megismerkedhetnek a jótékonykodás örömével

Ezt a célt szem előtt tartva idén immár harmadik alkalommal fog össze a Pécsi Állatkert és a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete egy jótékonysági adománygyűjtés keretében azért, hogy a rászoruló pécsi és ormánsági családok és gyerekek ünnepe egy kicsit szebb legyen. Az adománygyűjtés kapcsán tartott sajtótájékoztatót csütörtökön délelőtt az állatkertben Siptár Dávid, az intézmény igazgatója és Herbert Gábor, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületének elnöke.

Herbert Gábor és Siptár Dávid

Siptár Dávid hangsúlyozta, hogy, a „Plüssmaciért élő macit” elnevezésű hagyományos jótékonysági eseménynek köszönhetően azok a pécsiek, akik december 7-én vagy 8-án ellátogatnak advent első vasárnapján az állatkertbe, és valamilyen ajándékot – plüssállatot, mesekönyvet vagy játékot – hoznak, 500 forintért válthatnak belépőjegyet a zooba.

– Ahogy az állatkert népszerűsége megnőtt, egyre nagyobb figyelmet szerettünk volna fordítani a társadalmi felelősségvállalásra. A célunk az volt, hogy ne csak mint turisztikai attrakció legyünk szerves részei a város életének, hanem olyan intézményként is, mely az ünnepek alkalmával segítséget, adományokat, támogatást tud nyújtani különböző társadalmi csoportoknak azért, hogy ezek a napok számukra is megszépüljenek. A hagyományos adventi adománygyűjtés ezt a célt szolgálja – mondta az igazgató.

Az összefogásnak köszönhetően a jótékonykodó gyerekek kedvezményesen látogathatják meg az állatkertet

Herbert Gábor kiemelte, hogy a közös akcióval szeretnék a pécsi családosokat és főleg gyermekeiket jótékonykodásra buzdítani, hiszen – mint mondta – fontos, hogy már gyermekkortól megismertessük őket az adományozás, a jótékonyság jóleső érzésével.

– Azt gondolom, hogy a gyerekek azt, hogy mi is a jótékonykodás, azon tudják lemérni, hogy megölelik a másikat, hogy kedvesek hozzá. Ez az adománygyűjtés jó alkalom arra, hogy valamivel megajándékozzák rászoruló társaikat, így pedig rájöhetnek arra, hogy a szeretetnek van egy másfajta aspektusa is, az úgynevezett cselekvő szeretet, amikor a sajátjukból megosztanak valamit másokkal. Az állatkerti adománygyűjtés jól motiválhatja erre a gyermekeinket, hiszen a jótékonyságuk jutalmaként kedvezményesen tekintetik meg az intézményt és lakóit – mondta Herbert Gábor.

Az ajándékok a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületéhez kerülnek majd, akik rászoruló nagycsaládokhoz juttatják el a meglepetéseket.